Meteen naar de inhoud

Oplichting alert!

NETFLIX SCAM

Op 10 november 2019 werden Cybertrace-analisten op de hoogte gebracht van een e-mailzwendel die beweert van Netflix te zijn. In de e-mail staat dat uw automatische betaling niet kon worden verwerkt, daarom moet u op de link in de e-mail klikken om uw betalingsgegevens bij te werken.

KLIK NIET OP DE LINK. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Zelfs als u op de link klikt, loopt u mogelijk risico, zelfs als u geen betalingsgegevens opgeeft.

Dit soort oplichting is nu heel, heel gebruikelijk en alle links in e-mails moeten serieus worden overwogen voordat erop wordt geklikt.

Als je kijkt naar de daadwerkelijke e-mailzwendel die hier wordt getoond, is het duidelijk dat het een oplichterij is, aangezien er spelfouten en grammaticale fouten zijn. Bij deze gelegenheid is de zwendel niet erg goed en de spellingcontrole heeft deze oplichters mogelijk geholpen om het geloofwaardiger te maken. Als je een e-mail wantrouwt, lees dan zorgvuldig de inhoud ervan en zoek naar eventuele inconsistenties.

Statistieken gedeeld door Julia Carr-Catzel in een SBS News -artikel tonen aan dat bijna 1 op de 3 Australiërs in 2018 werd getroffen door cybercriminaliteit. Met deze alarmerende toename van het aantal gevallen, is het belangrijker dan ooit om te begrijpen hoe deze oplichting werkt en om cyberveilig te blijven.

Als u het slachtoffer bent geworden van oplichting of cyberfraude, alstublieft Neem contact op . Je zou versteld staan van wat we kunnen doen om je te helpen je geld terug te krijgen!

voorbeeld van echte netflix e-mailzwendel
Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,

XchangeBTC.online Scam Alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel

Online privédetective

De meesten van ons kennen waarschijnlijk alleen privédetectives uit de films. Kerels in leren jacks die rondhangen in auto’s, krabbels op notitieblokken, foto’s maken met