Meteen naar de inhoud
xchangebtc.online-cryptocurrency-scam-alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel maakt deel uit van een bredere trend naar oplichting met cryptocurrency die werd versneld door de pandemie. In 2021 verloren Australiërs een recordbedrag van $ 177 miljoen aan investeringszwendel, waarvan meer dan de helft met crypto. Voor 2022 liggen we al op schema om dit aantal te overschrijden, met alleen al in het eerste kwartaal $ 49 miljoen verloren .

Hoewel deze specifieke fraudeurs een geavanceerde website , nepnieuwsartikelen en overtuigende verkooptactieken gebruiken, zijn ze gewoon weer een onbetrouwbare scam-outfit. Met loze beloften, zullen ze alleen maar tegen je liegen, je geld stelen en je voor blut achterlaten. Cybertrace bevat zelfs essentiële informatie die XchangeBTC.online rechtstreeks verbindt met een andere zwendel die we vorig jaar hebben ontdekt: OneBTC.online . Investeer uw zuurverdiende geld niet bij deze oplichters! En als ze u al hebben bedrogen, wanhoop dan niet – neem vandaag nog contact op met Cybertrace om te zien hoe we u kunnen helpen. Maar laten we eerst eens kijken hoe deze oplichters werken en wat u kunt doen om uzelf te beschermen.

Hoe werkt de XChangeBTC.online-zwendel?

Zoals zoveel andere cryptocurrency-zwendel die Cybertrace heeft blootgelegd , volgt de XchangeBTC.online-zwendel een deprimerend bekend patroon. Ten eerste zullen de oplichters potentiële doelen naar hun website lokken via advertenties op sociale media, e-mails of affiliate marketing. Als alternatief nemen ze rechtstreeks telefonisch contact met hen op. Het doen van allerlei fantastische beloften, het doel van de fraudeurs is om slachtoffers ertoe te brengen zich aan te melden en een eerste kleine storting te doen. Nadat het account een vroege (nep) meevaller laat zien, gebruiken de oplichters zeer overtuigende telefonische verkooptactieken om slachtoffers onder druk te zetten om nog meer geld binnen te halen. Terwijl doelwitten hun ‘investering’ zien groeien op een online dashboard, hebben ze geen idee dat alles wat ze zien nep is. Ondertussen lachen de oplichters helemaal naar de bank! Helaas stopt het verhaal daar niet eens.

ATO-impersonation-scam
cryptocurrency-scam-recovery-xchangebtc.online-scam

Wacht, is er meer?

Wanneer slachtoffers hun “winst” willen laten uitbetalen, laten de oplichters hen niet alleen in de steek, maar proberen ze nog meer geld te krijgen. In de vorm van “belastingen” of “vergoedingen”, zijn dit gewoon verdere pogingen om mensen te misleiden die wanhopig op zoek zijn naar hun geld. Zodra ze merken dat de put droog is en er geen geld meer beschikbaar is, stoppen de oplichters gewoon met alle communicatie. Slachtoffers worden achtergelaten met duizenden dollars gestolen en gevoelens van frustratie, schaamte en zelfverwijt. Het is een verschrikkelijke situatie en als klap op de vuurpijl cirkelen verderfelijke hersteloplichters rond als haaien die bloed ruiken. Genoeg! Cybertrace heeft de expertise en het vermogen om de oplichters van XchangeBTC.online te ontmaskeren en u te helpen gerechtigheid te krijgen.

Maar hoe weet u dat XchangeBTC.online een scam is?

Hoewel onze ervaren onderzoekers meerdere analytische tools tot hun beschikking hebben, is hier een lijst met rode vlaggen die iedereen kan gebruiken. Forex-, aandelen- en cryptocurrency-zwendel zoals XchangeBTC.online vertonen vaak deze verklikkers:

Onduidelijke registratie

Het eerste waar u op moet letten bij online handelsplatforms, is waar ze zijn geregistreerd. De zwendelwebsite XchangeBTC.online beweert kantoren te hebben in het VK, de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland. De contactpagina biedt echter een op Cyprus gebaseerd WhatsApp-nummer. Interessant is dat uit bedrijfsregisterdatabases blijkt dat XchangeBTC.online in geen van deze landen lijkt te zijn geregistreerd. Uit de juridische kleine lettertjes van de website blijkt echter dat de Republiek der Seychellen de plaats van registratie is. Hoewel de Seychellen een prachtige eilandengroep in de Indische Oceaan zijn, is hun staat van dienst met betrekking tot bedrijfsregistratie minder verbluffend. Iedereen kan zijn eigen bedrijf op de Seychellen openen, meestal binnen 24 uur, en ze hoeven het land niet eens in. Er is minimaal toezicht, geen belastingheffing en er kan overal ter wereld zaken worden gedaan, behalve op de Seychellen ! Met andere woorden: perfect voor cryptocurrency-oplichters.

xchangebtc.online-scam-alert-recovery
xchangebtc.online-scam-unregulated-offshore

Geen regelgeving

Hoewel de zwendelwebsite XchangeBTC.online is geregistreerd op de Seychellen, wordt deze niet gereguleerd door de Financial Services Authority van het land. En ondanks de vermeende aanwezigheid van de oplichters in het VK, heeft de Financial Conduct Authority (FCA) ook nog nooit van het platform gehoord. Aangezien deze cryptocurrency-zwendel niet onder de jurisdictie van een regelgever valt, is er geen toezicht, regelgevend kader of consumentenbescherming. Zelfs als het geen oplichterij was (wat het is), is het risico dat het met zich meebrengt voor beleggers veel te hoog. Terwijl de FCA bijvoorbeeld een maximale hefboomwerking van 1:20 toestaat, gaan de oplichters van XchangeBTC.online twintig keer zo hoog – gek! Zonder een “agent op het ritme” hebben de fraudeurs het gevoel dat ze met zo ongeveer alles weg kunnen komen.

gezichtsloosheid

Een andere veelvoorkomende rode vlag voor oplichting met cryptocurrency is het gebrek aan informatie over wie het platform runt of er voor werkt. De zwendelwebsite XchangeBTC.online vermeldt geen namen van directeuren of leidinggevenden. Bovendien bestaat de aanwezigheid op sociale media uit een of twee duidelijk nepaccounts zonder professioneel netwerk. Bovendien werden de berichten van elk profiel allemaal op één dag gemaakt. Als ze niet willen zeggen wie ze zijn, geef deze cryptocurrency-oplichters dan niet je zuurverdiende geld!

faceless-website-social-media

Is er een eenvoudigere manier om meer te weten te komen over cryptocurrency-zwendel?

Hoewel enig inzicht in onze aanpak met betrekking tot de XchangeBTC.online-zwendel nuttig is, wie heeft er dan de tijd om dit allemaal zelf te doen? Gelukkig hoeft dat niet! Voor uw gemak heeft Cybertrace ScamSleuth ontwikkeld, een gratis, gebruiksvriendelijke openbare zwendeldetector. Voer eenvoudig een potentiële investeringswebsite uit via ScamSleuth en binnen enkele seconden heeft u het resultaat met een duidelijke verkeerslichtwaarschuwing. Op deze manier weet u altijd of iets een investeringsmogelijkheid of een cryptocurrency-zwendel is. Het kan niet eenvoudiger, dus zorg ervoor dat u ScamSleuth een bladwijzer maakt en deel het met uw vrienden en familie!

Wat kan ik doen als de oplichters van XchangeBTC.online mij al te pakken hebben?

Als de oplichters van XchangeBTC.online je al te pakken hebben, schaam je dan niet – zoek hulp! Neem vandaag nog contact op met Cybertrace om te zien hoe we u kunnen helpen. Als de meest vooraanstaande cryptocurrency-tracers van Australië kunnen we gestolen cryptocurrencies opsporen, websites forensisch analyseren en daders identificeren via geavanceerde trackingtools. Cryptocurrency-oplichters opgelet: uw spel is uit!

Als u een huidig of voormalig personeelslid van het syndicaat bent en met ons wilt spreken, kunt u anoniem contact met ons opnemen via cybertrace_aust@protonmail.com . We hebben met succes samengewerkt met gewetensvolle insiders bij het onderzoeken van eerdere zwendelpraktijken, en hebben zo gerechtigheid en verlichting gebracht aan lankmoedige slachtoffers. Jouw hulp kan echt een verschil maken!

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,

XchangeBTC.online Scam Alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel

Online privédetective

De meesten van ons kennen waarschijnlijk alleen privédetectives uit de films. Kerels in leren jacks die rondhangen in auto’s, krabbels op notitieblokken, foto’s maken met