Oplichting alert!

NETFLIX SCAM

Op 10 november 2019 werden Cybertrace-analisten op de hoogte gebracht van een e-mailzwendel die beweert van Netflix te zijn. In de e-mail staat dat uw automatische betaling niet kon worden verwerkt, daarom moet u op de link in de e-mail klikken om uw betalingsgegevens bij te werken.

KLIK NIET OP DE LINK. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Zelfs als u op de link klikt, loopt u mogelijk risico, zelfs als u geen betalingsgegevens opgeeft.

Deze vormen van oplichting komen nu heel vaak voor en alle links in e-mails moeten serieus worden overwogen voordat erop wordt geklikt.

Als je kijkt naar de daadwerkelijke e-mailzwendel die hier wordt getoond, is het duidelijk dat het een oplichterij is, aangezien er spelfouten en grammaticale fouten zijn. Bij deze gelegenheid is deze zwendel niet erg goed en de spellingcontrole heeft deze oplichters mogelijk geholpen om het geloofwaardiger te maken. Als u een e-mail wantrouwt, lees dan zorgvuldig de inhoud ervan en zoek naar eventuele inconsistenties.

Statistieken gedeeld door Julia Carr-Catzel in an SBS Nieuws artikel stelt dat bijna 1 op de 3 Australiërs in 2018 werd getroffen door cybercriminaliteit. Met deze alarmerende toename van het aantal gevallen is het belangrijker dan ooit om te begrijpen hoe deze oplichting werkt en cyberveilig te blijven.

Als u het slachtoffer bent geworden van oplichting of cyberfraude, alstublieft Neem contact op . Je zou versteld staan van wat we kunnen doen om je te helpen je geld terug te krijgen!

voorbeeld van echte netflix e-mailzwendel
Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Scam IP-adres waarschuwing

Waarschuwing voor zwendelwebsite Cybertrace-onderzoekers hebben een IP-adres geïdentificeerd van: 91.235.116.180 met een groot aantal bevestigde zwendelwebsites. Er zijn meer dan 600 webdomeinen gekoppeld aan dit