fbpx
Meteen naar de inhoud

SCAM ALERT - Bankzwendel!

Cybertrace volgt routinematig trends en ontwikkelingen van oplichting, zowel in Australië als internationaal. Hoewel oplichting door financiële instellingen al vele jaren actief is, hebben we onlangs een piek gezien in dit soort oplichting in Australië.

Het niveau van verfijning evolueert en op het eerste gezicht lijkt de e-mail echt . In veel gevallen beweren de oplichters in uw belang te handelen om fraude op te sporen en te voorkomen. Ze kunnen beweren uw online account te hebben uitgeschakeld of opgeschort en u aanmoedigen om op een knop te klikken om uw account opnieuw te activeren, u aan te melden bij uw account of identiteitsdocumenten te verstrekken om uw identiteit te verifiëren.

Het is onwaarschijnlijk dat banken en financiële instellingen u e-mailen en dit van u vragen. Dit type e-mail moet met argwaan worden bekeken en Cybertrace raadt u aan telefonisch contact op te nemen met uw bank via een nummer dat op de officiële website van de financiële instelling staat vermeld. Bel geen enkel nummer dat in de e-mail wordt vermeld en klik niet op knoppen of links!

De Australian Banking Association geeft in deze situaties het volgende advies.

  • Geef uw pincode of login of wachtwoord voor internetbankieren aan niemand.
  • Bewaak de volgende identiteitsgegevens zorgvuldig en geef deze alleen aan vertrouwde personen en entiteiten: geboortedatum, huidig adres, rijbewijsnummer en paspoortgegevens.
  • Verwijder spam en scam e-mail – als het aanbod te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook.
  • Houd uw antivirus- en firewallsoftware up-to-date.
  • Reageer niet op verzoeken waarin u wordt gevraagd onbekende of niet-geverifieerde telefoonnummers te bellen.
  • Wees zeer voorzichtig met het klikken op links in e-mails. Gebruik geen links om toegang te krijgen tot vertrouwde websites. Voer het juiste adres voor websites in de adresbalk van uw browser in.

Klik hier voor meer informatie van de Australian Banking Association.

Blijf cyberveilig en blijf de oplichters voor.

Cybertrace is een particulier onderzoeks- en inlichtingenbedrijf op het gebied van cyberfraude, gevestigd in Australië. Als u het slachtoffer bent geworden van cyberfraude, neem dan contact met ons op om te bespreken hoe we u kunnen helpen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,