OneBTC.online-scam-alert-crypto-fraud

De ervaren onderzoekers van Cybertrace geven een dringende waarschuwing over de OneBTC.online-zwendel, een andere geavanceerde cryptocurrency-fraude. Nadat we het in mei 2021 voor het eerst hadden aangekondigd als onderdeel van een massale zwendelwaarschuwing, hebben onze analisten verdere belangrijke informatie ontdekt. De OneBTC.online-oplichters combineren een stijlvolle website en overtuigende verkooptactieken en plunderen slachtoffers van honderdduizenden dollars. Luister niet naar de sirene van hun loze beloften – houd uw portemonnee goed dicht! Deze sluwe fraudeurs proberen alleen maar te bedriegen! Als u het slachtoffer bent geworden van de OneBTC.online-zwendel, neem dan vandaag nog contact op met onze deskundige onderzoekers . Het belangrijkste is dat je ze niet meer van je zuurverdiende geld geeft. Of ze nu om verdere “investering”, “belastingen” of “vergoedingen” vragen – het is allemaal een list om u verder te misleiden!

Wat is het probleem?

De OneBTC.online-zwendel is een verhaal dat Cybertrace maar al te goed kent, aangezien we tientallen vergelijkbare gevallen hebben onderzocht. Helaas verliezen steeds meer Australiërs geld aan crypto-oplichters, met vreselijke verhalen als deze die de persoonlijke verliezen illustreren. Met sterk stijgende zaakaantallen moest de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) zelfs een recente cryptowaarschuwing afgeven. Het concludeerde dat “de meeste crypto ‘investeringsmogelijkheden’ die aan ASIC worden gemeld, regelrechte oplichting lijken te zijn”.

OneBTC.online-ASIC-warning-crypto-fraud
OneBTC.online-scam-alert-victim-fraud

Als zodanig volgen de OneBTC-oplichters een gemeenschappelijk patroon. Ze lokken nietsvermoedende doelwitten naar hun website, waar ze zich aanmelden en een account registreren met een kleine eerste storting. Vervolgens doen de oplichters alsof de slachtoffers geweldige eerste overwinningen hebben behaald en zetten ze onder druk om nog meer geld binnen te halen. Helaas is alles wat het slachtoffer ziet nep en de oplichters steken gewoon al het geld in hun zak. Wanneer slachtoffers uiteindelijk willen uitbetalen, beëindigen de fraudeurs het contact of vragen ze om betaling van “belastingen” en/of “vergoedingen”. Onnodig te zeggen dat dit gewoon verdere oplichting is en dat geen enkel slachtoffer zijn geld terugkrijgt.

Wat doet de politie eraan?

Helaas niet veel! Op dit moment overweldigt het enorme aantal zaken wetshandhavingsinstanties over de hele wereld. De politie wil misschien de verliezen van OneBTC.online-zwendel onderzoeken, maar heeft waarschijnlijk niet de tijd, middelen of de juiste technische expertise. Gelukkig heeft Cybertrace zowel de intelligentie als de onderzoeksresultaten om het harde werk voor u te doen. Wij zijn de eerste gecertificeerde Australische aanbieder van producten voor het traceren van cryptocurrency voor het publiek. Ondanks de vele mythes eromheen, zijn cryptocurrencies bij uitstek traceerbaar. Bovendien werkt Cybertrace succesvol samen met internationale partners, waaronder politiediensten in heel Australië en de wereld, om criminelen voor het gerecht te brengen. Met andere woorden: er is hoop!

OneBTC.online-police-overhwelmed-private-investigator

Dus hoe weet u dat OneBTC.online een scam is?

Gelukkig heeft ons team van deskundige analisten toegang tot geavanceerde forensische website- en cyberonderzoekstools. Er zijn echter ook een aantal rode vlaggen met betrekking tot de OneBTC.online-zwendel waar iedereen naar kan zoeken.

OneBTC.online-scam-alert-FCA-unregulated
Niet-geregistreerd en niet-gereguleerd

Het eerste teken dat er iets mis is, is een compleet gebrek aan informatie op de OneBTC.online-zwendelwebsite over waar het bedrijf zijn hoofdkantoor zou hebben, geregistreerd en gereguleerd is. Als het een serieuze en professionele makelaar zou zijn, zou deze informatie centraal staan. De procedures voor geschillenbeslechting van de website verwijzen naar de Seychellen, een bekend belastingparadijs en een rechtsgebied met geheimhouding. Hoewel OneBTC.online verschillende vermeende kantooradressen over de hele wereld biedt, zijn ze waarschijnlijk allemaal nep. Wereldwijde oprichtingsregisters onthullen niet dat een dergelijke entiteit legaal ergens bestaat. Alleen al het adres in het VK vereist regulering door de Financial Conduct Authority (FCA) van de Britse regering. Een zoektocht in het financiële register van de FCA levert echter niets op met die naam. Bovendien overschrijdt de hefboomwerking van 1:400 die OneBTC.online biedt het door de FCA toegestane maximum van 1:20 met een factor twintig. Het gebrek aan veiligheid door ontbrekende regelgeving is een enorme rode vlag!

Gezichtsloos en naamloos

Een ander veel voorkomend kenmerk van nepbedrijven zoals de OneBTC.online-zwendel is de afwezigheid van verifieerbare personeelsinformatie. Met andere woorden: we weten niet wie het bedrijf bezit, runt of er voor werkt! Er staat geen informatie op de website en een zoektocht op LinkedIn-, Facebook- en Instagram-sites komt leeg terug. Is het niet vreemd dat een zogenaamd succesvolle makelaar geen actieve aanwezigheid op sociale media of publiekelijk zichtbare werknemers heeft? Uit domeingegevens blijkt dat iemand de website pas in december 2020 heeft geregistreerd, maar gebruik heeft gemaakt van een privacyafschermend registratiebedrijf. Wat dit alles ons ongetwijfeld vertelt, is dat degene die achter OneBTC.online zit, niet wil dat iemand weet wie ze zijn. Weer een duidelijke rode vlag!

OneBTC.online-scam-alert-faceless-fraud
OneBTC.online-scam-fake-reviews
Nepnieuws en slechte recensies

In de reputatie-economie kunnen beoordelingen geweldige hulpmiddelen zijn om consumenten te informeren over wat ze moeten kopen en wat ze moeten vermijden. Kijkend naar klantrecensies op onafhankelijke sites zoals Trustpilot , zijn er veel individuele fraudeverhalen over de OneTBC.online-zwendel. Evenzo zijn er nog meer kritische recensies die bijdragen aan het refrein: OneBTC.online is oplichterij! Wel een waarschuwing. Zoals beschreven in een recente blog , hebben oplichters snel doorgedrongen en proberen ze slachtoffers te manipuleren met neprecensies. U kunt bijvoorbeeld veel oppervlakkig positieve recensies zien die waarschijnlijk nep of gekocht zijn (ja, er is een marktplaats voor positieve recensies)!

Sommige fraudeurs gaan zelfs zo ver dat ze nepnieuwsverhalen schrijven die een zogenaamd onafhankelijk perspectief bieden, maar die duidelijk slechts valse, onkritische pufjes zijn. Het lijkt erop dat de oplichters van OneTBC.online precies deze route hebben genomen, met nepnieuwsartikelen hier , hier en hier . Hoewel je onafhankelijke beoordelingen altijd met een korreltje zout moet nemen, kunnen ze een belangrijk onderdeel toevoegen aan het duidelijk opkomende algemene beeld: vermijd de OneTBC.online-zwendel!

scam-fake-news-bad-reviews

Dus wat moet ik doen?

Fraudeurs zoals de OneBTC.online-oplichters hebben zoveel tools in hun arsenaal. Wat kun je doen om alle nep te doorbreken? In de voortdurende strijd van Cybertrace tegen oplichters, oplichters en oplichters hebben we een gloednieuwe tool ontwikkeld: ScamSleuth . Het is een gratis, gebruiksvriendelijke openbare zwendeldetector om u te helpen onderscheiden wat nep is en wat echt is. Pop de website gewoon in ScamSleuth en binnen enkele seconden informeert het gebruiksvriendelijke stoplichtsysteem u over het risiconiveau. Zoals uitgelegd in een recente blog , is ScamSleuth zo effectief omdat het niet alleen automatisch gebruikmaakt van meerdere wereldwijde databases. In plaats daarvan combineert het dit met exclusieve toegang tot de enorme kluizen van virtuele intelligentie uit de forensische website-onderzoeken van Cybertrace. ScamSleuth is echt een premium product en het beste van alles: het is snel en volledig gratis te gebruiken.

Wat als ze me al hebben opgelicht?

Als het OneBTC.online-zwendelsyndicaat je al heeft verslaafd, schaam je dan niet! Deze professionele en overtuigende oplichters voeren een geavanceerde operatie uit, en er zijn tal van andere slachtoffers. Wat ze je ook vertellen, stuur ze GEEN geld meer. Elke “belasting” of “vergoeding” waar ze om vragen, zijn gewoon verdere manieren om u op te lichten en u krijgt uw geld niet terug. Neem in plaats daarvan vandaag nog contact op met de deskundige analisten van Cybertrace . Sinds 2015 hebben we met succes onderzoek gedaan naar cyberfraude, getraceerde cryptocurrencies en blootgestelde zwendelsyndicaten over de hele wereld. Praat vandaag nog met ons om erachter te komen hoe we u kunnen helpen.

Als u een huidig of voormalig personeelslid van het syndicaat bent en met ons wilt spreken, kunt u anoniem contact met ons opnemen via [email protected] . We hebben met succes samengewerkt met gewetensvolle insiders bij het onderzoeken van eerdere zwendelpraktijken, en hebben zo gerechtigheid en verlichting gebracht aan lankmoedige slachtoffers. Jouw hulp kan echt een verschil maken!

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,