Onderzoek naar cyberfraude overweldigt politie, privédetectives spelen cruciale rol

Cryptocurrency, Ransomware, Get, my crypto back, Assets Recovery cryptocurrency crypto scam bitcoin usdt nft trace, onderzoeker, onderzoek, cyber, cyberfraude, cyberfraude

Over de hele wereld worstelt de politie met een stortvloed aan onderzoeken naar cyberfraude, waardoor slachtoffers zich gefrustreerd en machteloos voelen. Een recent persbericht van de FBI schetst de snel versnellende groei van dit probleem te midden van “recordstijgingen” in de rapportage. Terwijl het Internet Crime Complaint Center (IC3) van de FBI bijna zeven jaar nodig had om de eerste miljoen klachten te registreren, duurde de meest recente miljoen slechts 14 maanden. Bovendien zag de IC3 alleen al tussen 2019 en 2020 maar liefst 70% toename van klachten! Slachtoffers van cyberfraude verloren het meeste geld aan zakelijke e-mailzwendel , romantiekzwendel, investeringsfraude en cryptofraude. Met de Covid-geïnduceerde toename van werken op afstand, winkelen en daten, zal 2021 waarschijnlijk wereldwijd opnieuw een recordjaar worden voor het rapporteren van fraude.

Is cyberfraude een probleem in Australië?

Helaas is de situatie in Australië niet veel anders. In zijn jaarlijkse Cyber Threat Report 2019-20 noemde het Australian Cyber Security Centre (ACSC) cybercriminaliteit “een van de meest doordringende bedreigingen waarmee Australië wordt geconfronteerd, en de belangrijkste bedreiging in termen van totale omvang en impact voor individuen en bedrijven”. In 2019-20 waren er bijna 60.000 meldingen van cybercriminaliteit op de officiële ReportCyber-website van de overheid. Dit staat gelijk aan ongeveer 164 meldingen per dag of één melding per tien minuten! Met bijna 40% van de gevallen was fraude de meest voorkomende categorie van cybercriminaliteit. Dit omvat investeringsfraude, cryptofraude , winkelzwendel en romantiekzwendel. De volgende waren identiteitsgerelateerde misdrijven (32%) en cybermisbruik (22%), waaronder online intimidatie en cyberstalking .

Hoeveel geld kost cyberfraude ons?

In haar meest recente rapport schat de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) dat Australiërs in 2019 maar liefst 634 miljoen dollar verloren aan online oplichting. Helaas is het waarschijnlijk dat deze hoge aantallen eigenlijk een grove onderschatting vertegenwoordigen. Volgens de ACCC meldt een derde van de slachtoffers aan niemand hun verlies. Daarom bedragen de werkelijke totale kosten van cyberfraude in Australië waarschijnlijk meer dan een miljard dollar per jaar! De cijfers van 2019 vertegenwoordigden een totale stijging van 30% ten opzichte van de cijfers van 2018, waarbij de gerapporteerde investeringszwendel met bijna 60% toenam! Helaas zijn er nog geen Australische cijfers voor 2020-21, maar we verwachten een enorme verdere toename van cyberfraude.

Gaat de politie geen onderzoek doen naar cyberfraude?

Veel slachtoffers van fraude gaan ervan uit dat de politie hen kan helpen door oplichters te arresteren en hun geld terug te krijgen. Helaas is het niet zo eenvoudig of eenvoudig. Online oplichters opereren over de landsgrenzen heen en gebruiken steeds geavanceerdere technologieën. Tegelijkertijd heeft de politie, met een steeds groter aantal meldingen, simpelweg niet de tijd en middelen voor alle onderzoeken naar cyberfraude. Cassandra Cross, expert van de Queensland University of Technology, rapporteerde over de voorganger van ReportCyber, het Australian Cybercrime Online Reporting Network (ACORN), met een succesvol vervolgingspercentage van minder dan 1%. Zoals Cross stelt: “Het is duidelijk dat arrestatie en vervolging geen waarschijnlijke uitkomst zijn. […] Maar dit roept een voortdurende vraag op waar ik persoonlijk mee worstel: is er een levensvatbaar alternatief?”

Wat zijn de alternatieven?

Afgezien van naar de politie gaan, zijn er twee online portals van de overheid waarmee u online oplichting kunt melden. Geen van beiden heeft echter de bevoegdheid of autoriteit om onderzoek naar cyberfraude te starten. De ScamWatch-website van ACCC fungeert gewoon als een voorlichtings- en bewustmakingsinstrument voor consumenten om anderen te waarschuwen. Daarentegen stelt de bovengenoemde ReportCyber-website dat deze de algehele inspanningen van de politie om cybercriminaliteit te bestrijden ondersteunt. Het staat echter niet gelijk aan het afleggen van een formele politieverklaring en leidt mogelijk niet tot een onderzoek. De website stelt zelfs dat “het onwaarschijnlijk is dat uw geld zal worden teruggevorderd”! Het melden van fraude aan uw bank of creditcardmaatschappij kan in een beperkt aantal gevallen ook helpen, aangezien zij bankrekeningen kunnen sluiten, creditcards kunnen annuleren en terugvorderingen kunnen gebruiken. Helaas zal dit in de overgrote meerderheid van de gevallen niet voldoende zijn, vooral wanneer oplichters cryptocurrencies gebruiken om de betaling te vergemakkelijken.

Cryptocurrency, Ransomware, Get, my crypto back, Assets Recovery cryptocurrency crypto scam bitcoin usdt nft trace, onderzoeker, onderzoek, cyber, cyberfraude, cyberfraude
Dus hoe kan ik als slachtoffer van cyberfraude gerechtigheid krijgen?

Het is duidelijk dat de politie wereldwijd de enorme hoeveelheid klachten over cyberfraude simpelweg niet meer aankan. Dit is het nieuwe normaal. Als slachtoffers actie willen, zullen ze privédetectives moeten inschakelen om het moeizame online detectivewerk te doen. De politie zal veel eerder overwegen een zaak te openen als het bewijs al is verzameld, beoordeeld en gepresenteerd. Er zijn maar heel weinig particuliere onderzoeksbureaus voor cyberfraude in de wereld die deze taak kunnen uitvoeren volgens een passende wettelijke norm.

Kan Cybertrace helpen?

Gelukkig heeft Cybertrace de broodnodige expertise, ervaring en staat van dienst in het werken met wetshandhavers in dit proces. Een zaak die we onlangs doorverwezen naar de politie, werd van de 9.000e in de rij naar de top tien gestoten! Dit is geheel te danken aan de kwaliteit van ons onderzoeksproduct. We voorzien u ook van een uitgebreide briefing voor uw advocaat of vermogensbeheerder. Op die manier heb je een kans om je zuurverdiende geld terug te krijgen van de oplichters! Zoals u kunt zien aan de beoordelingen van onze tevreden klanten , bieden wij uitzonderlijke service en waar voor uw geld. Neem vandaag nog contact met ons op om erachter te komen hoe we u kunnen helpen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Scam IP-adres waarschuwing

Waarschuwing voor zwendelwebsite Cybertrace-onderzoekers hebben een IP-adres geïdentificeerd van: 91.235.116.180 met een groot aantal bevestigde zwendelwebsites. Er zijn meer dan 600 webdomeinen gekoppeld aan dit