Nieuwe zwendelwaarschuwing!

E-mail vanuit je eigen e-mailaccount - 30 oktober 2019

Cybertrace-analisten hebben de inhoud bekeken van een nieuwe en overtuigende zwendel die u een e-mail lijkt te sturen vanaf uw eigen e-mailaccount. De oplichter geeft aan dat ze uw wachtwoorden kennen en uw inhoud hebben gedownload; inclusief potentieel compromitterend materiaal. (Zie een echte kopie van deze zwendel onderaan deze pagina)

Een belangrijk onderdeel van de e-mail van de oplichter is dat ze u proberen te chanteren en een deadline geven voor het betalen via Bitcoin. Dit is een geavanceerde zwendel waarbij de e-mail wordt verzonden met behulp van spoofing-technologie. Dit betekent dat de e-mail van de oplichter is verzonden vanaf een vals e-mailadres en voor deze oplichterij lijkt het alsof ze het vanaf uw eigen e-mailadres verzenden. Maak je geen zorgen, dit is nep en de e-mail is niet vanuit je eigen account verzonden.

nieuwe e-mailzwendel oktober 2019

De oplichter beweert het wachtwoord voor uw e-mailaccount te kennen; ze maken het wachtwoord echter niet bekend. Dit komt omdat ze je wachtwoord niet kennen, ze proberen je alleen maar ervan te overtuigen dat ze dat wel weten.

Er zijn variaties op deze zwendel, inclusief de details van de Bitcoin-portemonnee. Dit geeft meestal aan dat er meer dan één oplichter actief is. Zodra bewezen is dat een scam succesvol is, worden de processen en technieken vaak gekopieerd door andere oplichters.

In meer geavanceerde versies van deze zwendel hebben Cybertrace-analisten de naam van de mailserver in de e-mail gezien. Dit geeft de zwendel geloofwaardigheid en overtuigt het slachtoffer ervan dat de e-mail vanaf hun e-mailadres is verzonden. Nogmaals, maak je geen zorgen, de naam van de mailserver is gemakkelijk te vinden en deze informatie betekent niet dat oplichters toegang hebben tot je e-mailaccount. De naam van de mailserver wordt waarschijnlijk automatisch geëxtraheerd en ingevoegd in de e-mail aan het slachtoffer. In feite is het zeer waarschijnlijk dat het hele proces is geautomatiseerd op basis van een bulk-e-maillijst en dat de oplichters feitelijk geen idee hebben naar wie de e-mails worden verzonden. Om dit punt te benadrukken, ontving Cybertrace deze e-mail ook in onze Spam-map. Het is onwaarschijnlijk dat een oplichter opzettelijk zou proberen een onderzoeksbureau voor cyberfraude op te lichten, aangezien wij een van de weinige Australische onderzoeksbureaus zijn die deze oplichters kunnen vinden.

De oplichters zijn helaas hardnekkig en sturen tot 20-30 e-mails naar het potentiële slachtoffer. Als deze e-mails niet worden opgevangen in het spamfilter, zal het slachtoffer waarschijnlijk veel e-mails ontvangen, wat frustrerend is. Het is mogelijk om de e-mails als spam te markeren; voorzichtigheid is echter geboden, aangezien het e-mailadres dat als afzender wordt vermeld, het e-mailadres van het slachtoffer is. Als het e-mailadres is gekoppeld aan een zakelijk webdomein, kan dit ertoe leiden dat alle e-mails van het zakelijke domein door de externe spamfilters als spam worden gemarkeerd.

Zonder te proberen een merk of service te promoten, zijn we van mening dat Gmail en Outlook zeer effectieve spamfilters hebben die dit soort zwendel detecteren en uit inbox verwijderen. Als uw spamfilter deze inhoud niet heeft verwijderd, raden we u aan over te stappen naar een meer affectieve serviceprovider. Als u een eigen webdomein met e-mail heeft, kan deze worden gekoppeld aan G-Suite, die vervolgens toegang geeft tot uw e-mail via Gmail. Er zijn ongetwijfeld ook andere geweldige serviceproviders, dus doe je onderzoek en beslis wat het beste is voor jou en/of je bedrijf.

Cybertrace raadt aan dat u deze e-mail of een vergelijkbare e-mail verwijdert. Echter, voordat u verwijdert, stuur een kopie naar: [email protected] . Hierdoor kunnen onze analisten nieuwe oplichting beoordelen en het publiek op de hoogte blijven houden van de nieuwste oplichting in Australië.

Blijf cyberveilig en blijf de oplichters voor.

Als u het slachtoffer bent geworden van deze zwendel of een andere en u wilt weten wat uw opties zijn, alstublieft Neem contact op voor een gratis vertrouwelijk gesprek.

Hieronder vindt u een kopie van de e-mailzwendel:

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Scam IP-adres waarschuwing

Waarschuwing voor zwendelwebsite Cybertrace-onderzoekers hebben een IP-adres geïdentificeerd van: 91.235.116.180 met een groot aantal bevestigde zwendelwebsites. Er zijn meer dan 600 webdomeinen gekoppeld aan dit