Hoe erachter te komen wie er achter een nep Facebook-account zit

Een Facebook-profiel dat u niet herkent, stuurt u intimiderende berichten over uw vermeende indiscreties en dreigt meer te onthullen. Een anonieme Facebook-pagina plaatst lasterlijke informatie over uw bedrijf, wat uw winstgevendheid schaadt. Een nep Facebook-account op naam van een collega verspreidt kwaadaardige leugens over jou aan familie en vrienden. Met hun verwoestende impact op reputaties, carrières en levensonderhoud, stellen al deze scenario’s ons voor de cruciale uitdaging om erachter te komen wie er achter een nep Facebook-account zit. Hoewel we cyberpesten, trollen en pesterijen op sociale media in een vorige blog hebben onderzocht, is het de moeite waard om ons vooral op Facebook te concentreren.

Het potentieel van Facebook (gevaar)

Facebook is alomtegenwoordig geworden in ons dagelijks leven. Met meer dan 2,3 miljard gebruikers maakt nu bijna een op de drie mensen over de hele wereld gebruik van het sociale-mediaplatform. Facebook stelt ons in staat om te communiceren met verre vrienden en familie, goederen te kopen en verkopen en met klanten te communiceren. Van Qanon tot Cambridge Analytica, van datamining tot haatzaaiende uitlatingen, verkiezingsinmenging tot de verspreiding van verkeerde informatie, Facebook heeft echter ook een zeer verontrustende kant. Een gebied waar dit bijzonder duidelijk is, is de plaag van valse Facebook-accounts.

Valse Facebook-accounts

Facebook schat dat meer dan een op de tien van zijn accounts duplicaten of vervalsingen zijn. Inderdaad, zijn VP voor Integriteit verklaarde onlangs dat het platform elk jaar miljoenen nepaccounts ontdekt en verwijdert. In de hitte van de Amerikaanse verkiezingen van vorig jaar heeft Facebook alleen al tussen oktober en december 2020 1,3 miljard accounts verwijderd! Om nepaccounts en verkeerde informatie aan te pakken, heeft Facebook nu voor dat doel wereldwijd meer dan 35.000 mensen in dienst. Helaas hebben ze vaak grotere vissen te bakken dan individuele gevallen van cyberpesten, laster en intimidatie. Zelfs als Facebook actie onderneemt en een profiel of pagina afsluit, stellen intimiderende personen vaak gewoon een andere in. Er volgt een spel van whack-a-mole, maar de centrale taak blijft onopgelost. Je weet nog steeds niet hoe je erachter kunt komen wie er achter een nep Facebook-account zit!

Hoe erachter te komen wie er achter een nep Facebook-account zit

Dus je dacht dat een cyberpestkop je lastigvalt of belastert vanuit de anonimiteit van een nep Facebook-account? Je hebt misschien zelfs een vermoeden wie het zou kunnen zijn: een ontevreden voormalige werkgever, een hatelijke ex-geliefde, een jaloerse concurrent. Maar hoe kom je er zeker van wie er achter een nepaccount zit en, belangrijker nog, laat je ze stoppen? Als je het aan Facebook meldt, kunnen ze het account sluiten, maar ze geven geen informatie over wie erachter zit. De politie kan alleen assisteren in strafzaken en heeft meestal een IP-adres of ander bewijs nodig om op te treden. Ten slotte kan uw advocaat alleen helpen als hij weet naar wie hij een ontslagbrief moet sturen! Gelukkig ben je hier aan het juiste adres: Cybertrace kan je helpen erachter te komen wie er achter een nep Facebook-account zit.

Wat heeft Cybertrace dat anderen niet hebben?

Cybertrace gebruikt een combinatie van technische opsporingstechnieken om te achterhalen wie er achter een nep Facebook-account zit. Dit omvat het vergelijken van gepubliceerde inhoud en schrijfstijlen die door het nepprofiel worden gebruikt met personen die als potentiële verdachten zijn geïdentificeerd. Cybertrace heeft ook zijn eigen zeer gespecialiseerde tools ontwikkeld die via Facebook kunnen worden ingezet om gebruikersinformatie, zoals een IP-adres, te extraheren. Deze tools worden niet door andere onderzoekers gebruikt en blijven een van de belangrijkste tools van Cybertrace om erachter te komen wie er achter een nep Facebook-profiel zit.

Ransomware, Get, my crypto back, Assets Recovery cryptocurrency crypto scam bitcoin usdt nft trace, investigator, investigation, cyber, cyber fraud, cyber fraude

In de afgelopen jaren hebben we met succes de persoonlijke informatie en IP-adressen van talloze intimiderende personen kunnen onthullen. Onze cliënten hebben deze informatie naar hun advocaten, de politie en de rechtbanken gebracht om gerechtigheid te krijgen. Neem vandaag nog contact met ons op om cyberpesten te stoppen en uw reputatie, gezond verstand en gemoedsrust terug te winnen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Scam IP-adres waarschuwing

Waarschuwing voor zwendelwebsite Cybertrace-onderzoekers hebben een IP-adres geïdentificeerd van: 91.235.116.180 met een groot aantal bevestigde zwendelwebsites. Er zijn meer dan 600 webdomeinen gekoppeld aan dit