Cyberpesten, trollen en anonieme pesterijen op sociale media

Is het voldoende om trollen en pestkoppen te blokkeren?

Online intimidatie en cyberpesten via anonieme profielen op sociale media kan een ernstig effect hebben op iemands leven. Hoewel vaak wordt gesuggereerd dat slachtoffers het account gewoon moeten blokkeren, kan voortdurende intimidatie die gevoelige onderwerpen raakt, echt van invloed zijn op iemands welzijn. Vaak maken online pestkoppen zo vaak nieuwe accounts dat het blokkeren van hun accounts eigenlijk niet veel helpt.

Helaas kan het voor iemand maar al te gemakkelijk zijn om zich te verschuilen achter valse Facebook-profielen, Instagram-accounts en andere sociale-mediaprofielen. Maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is om de identiteit van trollen te onthullen.

Ransomware, Get, my crypto back, Assets Recovery cryptocurrency crypto scam bitcoin usdt nft trace, investigator, investigation, cyber, cyber fraud, cyber fraude
Hoe kan Cybertrace helpen?

Cybertrace is gespecialiseerd in het uitvoeren van cyberonderzoeken om de identiteit te achterhalen van de persoon die het anonieme account beheert. We hebben jarenlange ervaring in het omgaan met cyberpestkoppen die anonieme of valse sociale-mediaprofielen gebruiken. In de loop der jaren hebben we gespecialiseerde tactieken en tools ontwikkeld om anonieme profielen te onderzoeken. We ontwikkelen voortdurend nieuwe technieken en hulpmiddelen om de identiteit van trollen en pestkoppen te onthullen.

Cybertrace wordt regelmatig benaderd om onderzoek te doen naar de volgende vormen van online misbruik:

Intimidatie : een persoon kan voortdurend beledigende, wrede of beledigende berichten over u plaatsen of deze rechtstreeks naar u sturen. Als er kinderen in het spel zijn, wordt dit meestal cyberpesten genoemd.

Cyberstalking: een persoon kan aanhoudend ongewenste en intimiderende berichten sturen die u bang maken voor uw fysieke welzijn.

Nabootsing van identiteit: een persoon kan een profiel maken met uw persoonlijke gegevens en foto’s om kwaadaardige berichten te verzenden of informatie te plaatsen die uw bedrijf, reputatie of relaties schaadt.

Verzorging: een pedofiel kan proberen om online vriendschap te sluiten met uw kind met de bedoeling seksuele gesprekken te voeren of seksueel expliciete foto’s of video’s op te vragen. Vaak zal de pedofiel alle verzonden afbeeldingen gebruiken om uw kind verder te chanteren.

Hoe zit het met de politie?

In veel gevallen is dit gedrag crimineel. Helaas heeft de politie in Australië vaak niet de tijd of middelen om de personen achter deze anonieme profielen te identificeren. Cybertrace heeft echter een sterke staat van dienst in het onderzoeken van online pesten en intimidatie. De informatie die we verstrekken, wordt vaak doorgestuurd naar de relevante autoriteiten om op te volgen.

Als u het slachtoffer bent geworden van cyberpesten of online intimidatie, neem dan contact met ons op om uw opties te bespreken.

Klik hier voor meer informatie over hoe wij helpen bij het identificeren van de dader.

Klik hier om meer beoordelingen van onze eerdere klanten te lezen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Scam IP-adres waarschuwing

Waarschuwing voor zwendelwebsite Cybertrace-onderzoekers hebben een IP-adres geïdentificeerd van: 91.235.116.180 met een groot aantal bevestigde zwendelwebsites. Er zijn meer dan 600 webdomeinen gekoppeld aan dit