Cryptocurrency-fraude verklaard

crypto-valutaonderzoek, handel, uitwisseling, oplichting, fraude, forex, blockchain EOS, Cardano, Tron en Bitcoin

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies of digitale valuta zoals Bitcoin of Litecoin zijn een gedecentraliseerde online valuta, wat betekent dat er geen autoriteit is die de valuta controleert. Cryptocurrencies werken als een peer-to-peer handelssysteem en worden gecontroleerd door degenen die de valuta gebruiken. Cryptocurrencies zijn elektronische tokens die worden gegenereerd door netwerken van computers. Ze zijn in wezen een digitale valuta die traditionele valuta’s kan vervangen en de tussenpersoon, de banken, kan uitschakelen.

Terwijl cryptocurrencies voor de meeste mensen klinken als iets nieuws, de meest populaire cryptocurrency, bestaat Bitcoin al sinds 2009. Enkele van de meest populaire cryptocurrencies die tegenwoordig worden gebruikt, zijn Bitcoin, Ethereum, XRP, Tether, Litecoin, EOA, Binance Coin en Stellar om er maar een paar te noemen. Er bestaan momenteel bijna 3.000 verschillende soorten cryptocurrencies.

Zoals met elke nieuwe technologie, heeft het de aandacht getrokken van criminelen en cryptocurrency-platforms zitten vol met oplichters en cryptocurrency-fraude.

Er zijn twee hoofdtypen van cryptocurrency-zwendel die we vaak zien. Het eerste type zwendel is gericht op degenen die net beginnen te leren over cryptocurrencies en willen beginnen met handelen. Ze hebben ongetwijfeld gehoord van het succes dat een vriend of familielid heeft gehad met het verhandelen van cryptocurrencies en ze willen het proberen. Bij dit soort zwendel is het gebruikelijk dat de oplichters zich voordoen als een cryptocurrency-handelaar en aanbieden om namens u cryptocurrencies te verhandelen. Er vinden echter nooit transacties plaats. Dit soort oplichting is ongelooflijk goed georganiseerd en het kan erg moeilijk zijn om te bepalen of de website of de persoon met wie je spreekt legitiem is.

KLIK HIER om meer te lezen over dit soort oplichting.

Het andere type cryptocurrency-zwendel is meestal gericht op mensen met enige ervaring en begrip van cryptocurrencies.

Om het opstarten van een nieuwe cryptocurrency te financieren, zullen ontwikkelaars vaak “Initial Coin Offerings” (ICO’s) aanbieden aan investeerders. Dit financiert de ontwikkeling van de nieuwe cryptocurrencies door de nieuwe cryptocurrency of munttokens te verkopen aan investeerders in ruil voor traditionele valuta (hard verdiend geld). Dit is een legitieme manier waarop mensen nieuwe cryptocurrencies kunnen ontwikkelen en financiering kunnen vinden om de ontwikkeling voort te zetten. Het opent echter ook de poorten voor oplichters om investeerders met hetzelfde aanbod te benaderen, alleen in plaats van het geld van de investeerders te gebruiken om de cryptocurrency te blijven ontwikkelen, stelen ze gewoon hun geld en blijft de belegger met niets achter. Of misschien houden ze een nep-nieuwe cryptocurrency vast zonder waarde. En aangezien de oplichters een gloednieuwe cryptocurrency lanceren, is er geen bewezen staat van dienst en dus kan zelfs een slimme belegger het moeilijk vinden om de legitimiteit van het aanbod te verifiëren.

Natuurlijk zijn er eindeloze variaties op cryptocurrency-zwendel en fraude. Sommige zwendelpraktijken kunnen beginnen met een ongevraagd telefoontje, wat investeringsmogelijkheden biedt en geweldige rendementen belooft. Andere vormen van oplichting kunnen zich voordoen als een bekende en vertrouwde handelswebsite of -platform. Anderen kunnen beginnen met een e-mail, die zich gewoonlijk voordoet als een legitiem en vertrouwd bedrijf en zullen u waarschijnlijk aanmoedigen om op een link in de e-mail te klikken. (Klik nooit op links in e-mails, tenzij je 100 bent){1b721e92262d4c7bdff7dbb636e420bd080e7b73df747cf6b545059e882fe08d} zeker dat het veilig is. Maar zelfs dan, als je kunt, ga dan gewoon rechtstreeks naar de website om elk risico uit te sluiten.)

Als u zich in een situatie bevindt waarin iets niet goed voelt en u vermoedt dat u opgelicht bent of bent opgelicht, laat de handelaar of het bedrijf dan niet weten dat u iets vermoedt. In plaats daarvan Neem contact op om uw situatie te bespreken en we zullen in staat zijn om u te begeleiden om ervoor te zorgen dat u geen geld meer verliest en als u al bent opgelicht, dan kunnen we u de beste kans geven om uw geld terug te krijgen! Door oplichting te plegen, voorkomt u waarschijnlijk dat anderen voor dezelfde oplichterij vallen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Scam IP-adres waarschuwing

Waarschuwing voor zwendelwebsite Cybertrace-onderzoekers hebben een IP-adres geïdentificeerd van: 91.235.116.180 met een groot aantal bevestigde zwendelwebsites. Er zijn meer dan 600 webdomeinen gekoppeld aan dit