COVID-19 / Coronavirus-zwendel

Ziek zijnde, zijn er coronavirus-zwendel ontstaan en proberen oplichters Australiërs op te lichten door de angst voor het coronavirus uit te spelen. In een tijd waarin ons land de handen ineen moet slaan om de impact van de uitbraak tot een minimum te beperken, moeten we nu ook rekening houden met degenen die proberen te profiteren van de huidige ramp.

Zoals gemeld door de Scamwatch-website van de Australische overheid, zijn er sinds begin dit jaar oplichting met betrekking tot het Coronavirus gemeld.

Volgens de Australian Competition and Consumer Commission (AACC) heeft Scamwatch sinds januari 2020 bijna 100 meldingen ontvangen van oplichting met betrekking tot het coronavirus.

Sommige van de al gemelde oplichting is phishing waarbij e-mails of sms-berichten worden verzonden die beweren belangrijke informatie over het coronavirus te verstrekken, maar pogingen zijn om persoonlijke gegevens te verkrijgen.

“Oplichters doen zich voor als officiële organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie en het ministerie van Volksgezondheid of legitieme bedrijven zoals reisbureaus en telecommunicatiebedrijven”, zei ACCC-ondervoorzitter Delia Rickard.

Andere vormen van oplichting bestaan uit online winkels die producten te koop aanbieden die momenteel uitverkocht zijn en waar veel vraag naar is, zoals gezichtsmaskers, maar bij aankoop worden de gezichtsmaskers nooit ontvangen.

Andere vormen van oplichting beweren dat er een geneesmiddel of vaccin is ontwikkeld voor het coronavirus.

Vanaf vandaag, 24 maart 2020, bestaat er echter geen remedie of vaccin voor het coronavirus.

Voor betrouwbare en actuele informatie raden wij u aan een bezoek te brengen aan de ministerie van Volksgezondheid , de Wereldgezondheidsorganisatie of de Australische regering website.

Ga voor meer informatie over zwendelmeldingen met betrekking tot het coronavirus naar de oplichterij website.

Laat uw vrienden en familie weten dat er momenteel oplichting plaatsvindt met betrekking tot het coronavirus en we verwachten dat er nog veel meer zullen opduiken. Wij wensen iedereen veiligheid in deze verwarrende tijd.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Scam IP-adres waarschuwing

Waarschuwing voor zwendelwebsite Cybertrace-onderzoekers hebben een IP-adres geïdentificeerd van: 91.235.116.180 met een groot aantal bevestigde zwendelwebsites. Er zijn meer dan 600 webdomeinen gekoppeld aan dit