Bent u opgelicht door Wize Caps?

wizecaps.com - Wereldwijd zwendelsyndicaat

Cybertrace onderzocht onlangs de zwendelwebsite wizecaps.com namens een klant waar substantiële leads werden geïdentificeerd via zowel forensische analyse als cyberonderzoekstechnieken. Deze leads identificeerden verschillende individuen / syndicaten in Oost-Europa en andere locaties dichter bij huis. In dit geval verloor onze klant een groot geldbedrag en kon het niet opnemen. Nader onderzoek van Wize Caps door Cybertrace bevestigde dat het absoluut oplichterij is en dat consumenten hiervan op de hoogte moeten zijn.

De website toont een online handelsplatform dat diensten levert, waaronder dagelijkse marktonderzoeksrapporten en hulp van deskundige adviseurs. Deze zwendel is voornamelijk bedoeld voor Forex-producten waarbij klanten worden verleid met slimme stookruimtetactieken om hun zuurverdiende geld te investeren door criminelen met behulp van contactgegevens, waaronder:

Telefoonnummer: 41445514179

E-mailadres: [email protected]

Medewerker: [email protected]

De klant verstrekte hun bankrekeningafschriften die transactiegegevens identificeerden voor de betreffende website, wizecaps.com . Door de details van de banktransacties te analyseren, werd vastgesteld dat het geld was overgemaakt naar verschillende bedrijven die niet waren geassocieerd met wizecaps.com of wizecapital.com. Het bedrijf Bitcoinexo.io werd geïdentificeerd als een bedrijf dat het geld van de klant ontving.

De operatie wordt naar verluidt geleid door het bedrijf Bright Solutions Ltd, met een kantooradres op GTC 19 Avenue, 38-40 Vladimira Popovica Street, 11070, Belgrado, Servië. Dit adres is geïdentificeerd als een virtueel kantoor en de oplichters bevinden zich niet echt op dit adres.

Bezoeken aan de website wizecapital.com identificeerden de website als momenteel inactief. Er werden zoekopdrachten uitgevoerd naar gearchiveerde versies van wizecaps.com die de website wizecapital.com identificeerden. Het Wize Capital-logo dat werd geïdentificeerd op de gearchiveerde websites is identiek aan het Wize Caps-logo dat wordt weergegeven op de wizecaps.com-website. Dit bewijst dat Wize Caps en Wize Capital dezelfde website en dezelfde entiteit zijn.

Onderzoek van de website, wizecapital.com identificeerde een rapport gepubliceerd door de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk. In het rapport stond dat Wize Capital niet door het Verenigd Koninkrijk was gemachtigd om te voorzien in: financiële diensten of producten. Deze informatie bevestigt dat de exploitanten van Wize Caps en Wize Capital frauduleus zijn. We hebben het handelsmerk Wize Capital geïdentificeerd als eigendom van het bedrijf Global Solutions Ltd. Het adres dat is gekoppeld aan het Wize Capital-bedrijf is geïdentificeerd als Milutina Milankovica Blvd 9ž, 11070, Belgrado, Servië.

Uit ons onderzoek zijn verschillende andere geassocieerde bedrijven, websites en individuen geïdentificeerd als onderdeel van dit wereldwijde syndicaat.

Heeft u voorkennis over deze operatie? Zo ja, lek dan naar ons via ons versleutelde e-mailadres: [email protected] . Als klokkenluider kunt u ons helpen de slachtoffers te helpen en deze (en andere) organisatie(s) neer te halen .

Als u het slachtoffer bent geworden van Wize Caps of Wize Capital, neem dan contact op met Cybertrace voor een vertrouwelijk gesprek met onze medewerkers. Dien de klantenvragenlijst in door hier te klikken.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Scam IP-adres waarschuwing

Waarschuwing voor zwendelwebsite Cybertrace-onderzoekers hebben een IP-adres geïdentificeerd van: 91.235.116.180 met een groot aantal bevestigde zwendelwebsites. Er zijn meer dan 600 webdomeinen gekoppeld aan dit