Aston Global Alpha-zwendel: pas op voor online handelsfraude!

Wat is de Aston Global Alpha/ aston.biz- zwendel? Cybertrace geeft een dringende zwendelwaarschuwing af voor een nep online financieel handels-/beleggingsbedrijf genaamd Aston Global Alpha Pty Ltd. De oplichters, die zich voordoen als een onwetend Australisch bedrijf met dezelfde naam, beloven bizar hoge investeringsopbrengsten. Zodra ze hun slachtoffers hebben gelokt, bedriegen de oplichters hen met hun zuurverdiende geld. Wees gewaarschuwd en investeer GEEN geld bij deze fraudeurs! Als de oplichters van Aston Global Alpha u al van uw zuurverdiende geld hebben beroofd, wanhoop dan niet! Neem vandaag nog contact op met onze ervaren onderzoekers om te bespreken hoe we u kunnen helpen. Maar laten we eerst eens kijken hoe de zwendel werkt en naar welke verklikkers onze deskundige analisten zoeken.

Hoe werkt de Aston Global Alpha-zwendel?

Net als andere online forex-zwendel en investeringsfraude die Cybertrace heeft ontmaskerd, volgt de Aston Global Alpha-zwendel een gevestigd patroon. Ten eerste lokken de fraudeurs slachtoffers met geavanceerde en professioneel ontworpen nepwebsites of via nep-affiliate marketingprogramma’s. Na het beloven van ongelooflijke investeringsopbrengsten, overtuigen oplichters hun doelwitten meestal om een kleine eerste storting te doen. In de veronderstelling dat ze snel en gemakkelijk ‘gewonnen’ hebben, investeren slachtoffers vaak aanzienlijke bedragen. Vervolgens laten geavanceerde maar valse online programma’s het lijken alsof hun “investering” aanzienlijk groeit (vaak vertienvoudigd of meer). Wanneer slachtoffers echter willen “verzilveren” en hun “tegoeden” willen opnemen, vertraagt de communicatie van de oplichters of stopt ze helemaal. Vaak beseffen slachtoffers nu pas dat ze zijn opgelicht. Wees niet een van hen en trap in de frauduleuze claims van Aston Global Alpha – houd uw geld veilig!

Ransomware, Get, my crypto back, Assets Recovery cryptocurrency crypto scam bitcoin usdt nft trace, investigator, investigation, cyber, cyber fraud, cyber fraude
Extra sleepnet van fraude

Om nog meer doelwitten aan hun zwendel toe te voegen, proberen de fraudeurs onwetende handlangers van hun slachtoffers te maken. Ze doen dit door een op commissie gebaseerd verwijzingsprogramma op te zetten dat erg op een piramidespel lijkt. Het belooft verschillende betalingen aan degenen die anderen doorverwijzen, maar dient alleen om de pool van potentiële slachtoffers te vergroten. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat slachtoffers van oplichting onbewust anderen pijn doen en uiteindelijk de schuld krijgen van hun verliezen. Raak niet betrokken bij de Aston Global Alpha-zwendel door anderen erbij te betrekken! Leer in plaats daarvan waar u op moet letten om uzelf en de gemeenschap te beschermen tegen deze zwendel, en anderen vinden het leuk.

Bizarre claims en inconsistent taalgebruik

Hoewel nepwebsites zijn ontworpen om te misleiden, loont het om zowel de grote claims als de kleine details te controleren. Ten eerste maken de oplichters van Aston Global Alpha bizarre beweringen over het verwachte rendement op de investering (ROI). Geen enkele serieuze investeringsmakelaar of financiële handelaar zou na zeven dagen een gegarandeerde ROI van 200% bieden – pas op! Onthoud dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dat waarschijnlijk ook zo is! Ten tweede vertoont de websitetaal voor een professioneel bedrijf een vaak vreemd en onjuist gebruik van grammatica, syntaxis en interpunctie. Dit zou argwaan moeten wekken met betrekking tot haar beweringen dat ze in Australië zijn gevestigd, evenals de zogenaamd echte registratie.

Valse namen en documenten

Oplichters gebruiken vaak de naam van een legitiem bedrijf, of een nauwe benadering daarvan, om hun illegale activiteiten een vernisje van legitimiteit te geven. Hier gaan de oplichters van Aston Global Alpha een stap verder door kopieën van officiële “registratiedocumenten” op hun website te plaatsen. De eerste hiervan is een echt registratiecertificaat uitgegeven door de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) uit 2015. Uit gegevens blijkt echter dat de website aston.biz pas sinds februari 2021 is geregistreerd via een particulier domeinregistratiebedrijf. Bovendien bestonden de Facebook-groep en het YouTube-kanaal van het bedrijf niet vóór juni 2021. Het lijkt erop dat de oplichters zich simpelweg voordoen als een legitiem, reeds bestaand geregistreerd Australisch bedrijf genaamd Aston Global Alpha Pty Ltd. Helaas weten de directeuren van het bedrijf waarschijnlijk niet dat de oplichters hun naam op deze manier valselijk gebruiken!

Geen regelaar

Bovendien hebben de oplichters een (waarschijnlijk nep) verzekeringscertificaat van Allianz van januari 2021 geplaatst. Terwijl de oplichters beweren in Australië te zijn gevestigd, beweert dit certificaat hen te verzekeren voor 30 miljoen Britse ponden . Verder stelt het document dat de Britse Financial Conduct Authority (FCA) het bedrijf autoriseert en reguleert. Waarom zou dit zo zijn voor een Australisch bedrijf? Hoe dan ook, een snelle zoektocht in het Financial Services Register van de FCA laat zien dat een dergelijk bedrijf niet onder zijn bevoegdheid valt. Cybertrace bevat informatie over het zwendelsyndicaat dat aangeeft dat deze trucs duidelijk deel uitmaken van de reeds bestaande modus operandi. Onze analisten zijn zelfs van mening dat aston.biz eigenlijk de nieuwste versie is van de bekende zwendelwebsite lutex.ltd .

Valse afbeeldingen

De laatste nagel aan de doodskist is de foto op de Aston Global Alpha Facebook-groep . Een omgekeerde Google Image-zoekopdracht laat zien dat dezelfde afbeelding, zij het met een andere bedrijfsnaam, op andere websites bestaat. Vervolgens blijkt uit een nauwkeurige analyse van de afbeelding dat de oplichters de afbeelding duidelijk hebben gemanipuleerd met een programma als photoshop. De drie onderstaande foto’s tonen duidelijk zowel het originele als het gemanipuleerde beeld, evenals een close-up van de veelbetekenende photoshop-pixelatie.

Gezichtsloos en onbekend

Een andere rode vlag is het feit dat we niet weten wie Aston Global Alpha bezit, runt of werkt. Noch op de website, noch op sociale media zijn er namen of gezichten die duidelijk met het bedrijf in verband worden gebracht. Een zoekopdracht op LinkedIn leverde geen medewerkers op, en ook niet het bedrijf zelf. Voor een veronderstelde “wereldwijde leider in online financiële handel en beleggen”, is dit zeer verdacht. Verder toont het YouTube-kanaal van de oplichters een enkele video van een niet nader genoemde man die spreekt voor een nep-achtergrond. Helaas lijkt het erop dat de zogenaamde “rijke geschiedenis” van het bedrijf eigenlijk geen klanten heeft opgeleverd! Onafhankelijke beoordelingssites zoals Trustpilot bevatten geen berichten en er zijn nergens gegevens over tevreden klanten. Ons advies: let op deze waarschuwingssignalen en blijf weg van de Aston Global Alpha-zwendel!

Wat moet ik doen?

Als u overweegt te investeren met de Aston Global Alpha-zwendel, doe dat dan niet! Het is duidelijk oplichterij dat ze hebben ontworpen om je je zuurverdiende geld af te troggelen. Betrek uw familie, vrienden of collega’s ook niet via een affiliatiemarketingprogramma. U doet gewoon het werk van de oplichters voor hen! En als deze waarschuwing te laat komt en deze charlatans hebben je al voor de gek gehouden, schaam je dan niet of schaam je niet. Neem vandaag nog contact op met Cybertrace om te zien hoe onze ervaren onderzoekers u kunnen helpen. Onze deskundige analisten hebben dit zwendelsyndicaat gekoppeld aan andere frauduleuze operaties en we zouden u graag helpen.

Als u een huidig of voormalig personeelslid van het syndicaat bent en met ons wilt spreken, kunt u anoniem contact met ons opnemen via [email protected] . We hebben met succes samengewerkt met gewetensvolle insiders bij het onderzoeken van eerdere zwendelpraktijken, en hebben zo gerechtigheid en verlichting gebracht aan lankmoedige slachtoffers. Jouw hulp kan echt een verschil maken!

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Scam IP-adres waarschuwing

Waarschuwing voor zwendelwebsite Cybertrace-onderzoekers hebben een IP-adres geïdentificeerd van: 91.235.116.180 met een groot aantal bevestigde zwendelwebsites. Er zijn meer dan 600 webdomeinen gekoppeld aan dit