10 redenen waarom Executive Due Diligence zo belangrijk is

Gezien het huidige competitieve landschap en de groeiende werkloosheidscijfers, zijn kandidaten op directieniveau meer bereid om openlijke verkeerde voorstellingen te maken die tijdens de uitvoerende due diligence (achtergrondcontrole) proces. Leidinggevenden kunnen tijdens het interview verklaringen afleggen, zoals het verfraaien of uitvinden van geloofsbrieven, het weglaten van eerdere strafrechtelijke of regelgevende veroordelingen of het verstrekken van valse omstandigheden met betrekking tot hun vertrek bij een eerdere werkgever.

De uitdaging voor bedrijfsdirecteuren en managementteams is om potentiële schaamte en nalatige wervingsprocedures te voorkomen door deze kandidaten goed te doorlichten voordat ze wervingsbeslissingen nemen.

Evenzo delen investeerders, bankiers en durfkapitalisten er belang bij om echt te weten in wie ze potentieel investeren. Helaas kijken veel beleggers alleen naar ‘wat’ en niet naar ‘wie’ bij het uitvoeren van due diligence voor op handen zijnde investeringen.

due-diligence-australië-protect

Je hebt misschien gehoord dat Yahoo zich ernstig in verlegenheid bracht toen werd onthuld dat CEO Scott Thompson zijn diploma had vervalst en dat er geen competente due diligence-onderzoek was uitgevoerd. Er zijn een aantal andere prominente personen geweest die hebben gelogen over hun cv, inclusief zaken die onlangs zijn doorverwezen naar de… Onafhankelijke Commissie tegen Corruptie (ICAC).

Door grondige due diligence uit te voeren, kan een gekwalificeerde analist relevante problemen identificeren met betrekking tot de professionele carrière en persoonlijke geschiedenis van een executive. Dit beschermt op zijn beurt de potentiële werkgever of investeerder.

Cybertrace Global zijn experts in Open Source Intelligence (OSINT)-technieken en kunnen diep in het web verborgen informatie blootleggen; inclusief sociale media. Vaak publiceren individuen foto’s en inhoud op sociale media zonder rekening te houden met hun potentiële publiek. Helaas kan de inhoud een werkgever of investeerder in verlegenheid brengen en de reputatie van een bedrijf schaden. Onze technieken voor het beoordelen van de sociale media van een leidinggevende zullen alle relevante inhoud van zorg aan het licht brengen.

1. Niet-geverifieerde referenties

We hebben allemaal verhalen gehoord van personen die onwaarheden hebben geuit over hun vorige werkgevers, hun anciënniteitsniveau of hun opleiding. Het is ook bekend dat kandidaten hun professionele prestaties verkeerd voorstellen, kiezen welke voormalige werkgevers ze aangeven of hun vrijwilligerswerk verkeerd voorstellen. Hoewel een kleine verkeerde voorstelling van zaken niet noodzakelijk een reden hoeft te zijn om een kandidaat te diskwalificeren, kan een kleine verkeerde voorstelling van zaken een belangrijke indicator zijn van een breder gedragspatroon.

2. Faillissement

Het openbaar maken van een persoonlijk faillissementsverslag door een kandidaat is misschien geen ‘dealbreaker’, maar de specifieke feiten rond het faillissement kunnen wel een belangrijke indicator zijn. Een grondige beoordeling van de bijbehorende documenten kan waardevolle informatie opleveren met betrekking tot het eerdere inkomen van de kandidaat, schulden of afgeronde schulden en andere activa die op het moment van faillissement werden aangehouden.

3. Redenen om een baan te verlaten

Hoewel er veel ontslagen zijn vanwege de huidige economische omstandigheden, kunnen kandidaten dit feit in hun voordeel gebruiken bij potentiële werknemers. Tijdens het sollicitatiegesprek kan een kandidaat de potentiële werkgever misleiden door taan te geven dat hij het slachtoffer was van inkrimping, terwijl hij feitelijk werd ontslagen wegens prestatieproblemen of disciplinaire klachten. Naast het interviewen van referenties om de verstrekte informatie te verifiëren, kunnen voormalige collega’s of zakenpartners licht werpen op de “echte” reden waarom een persoon het bedrijf heeft verlaten. De ontdekking van een geschil met een voormalige werkgever kan ook relevante feiten over eerdere conflicten opleveren.

4. Rechtszaken:

Records van civiele rechtszaken zijn verspreid over Australië en Azië-Pacific waar de kandidaat heeft gewoond of gewerkt. De eerste stap bij het identificeren van relevante civiele geschillen is het lokaliseren en grondig onderzoeken van dergelijke rechtsgebieden; een beoordeling van relevante gerechtelijke documenten kan beschuldigingen van wangedrag, intimidatie of twijfelachtige zakelijke transacties identificeren.

5. Belastingrechten en financiële geschillen

Het bestaan van fiscale pandrechten, uitspraken of financiële geschillen kan erop wijzen dat de kandidaat onder financiële druk staat of boven zijn stand leeft. Kandidaten die onder financiële druk staan, kunnen vatbaarder zijn voor fraude. Kandidaten die toegang hebben tot de financiële gegevens van een bedrijf lopen een nog groter risico op toekomstige verduistering.

6. Arrestatie voor rijden onder de invloed

Een beoordeling van de gegevens van motorvoertuigen in de betreffende regio waarin de persoon heeft gewoond, zou een eerdere aanklacht voor rijden onder invloed kunnen zijn. Meerdere aanklachten of arrestaties kunnen aanleiding geven tot bezorgdheid over het mogelijke drugsmisbruikprobleem van een kandidaat, terwijl politiegegevens met betrekking tot de respectieve arrestatie andere relevante informatie kunnen identificeren.

7. Eerdere strafrechtelijke veroordelingen

Typisch een ‘hot-button’-item voor bedrijfsleiders en aanwervend personeel, het is van vitaal belang om het brede scala aan verschillen tussen plaatselijke en nationale gerechtelijke procedures met betrekking tot huisvesting en het verspreiden van strafbladgeschiedenis te begrijpen. Het identificeren van de adresgeschiedenis van een kandidaat en de relevante rechtsgebieden is de eerste stap op weg naar het opsporen van mogelijke strafregisters. Afhankelijk van het doorzochte gebied en de aard van de desbetreffende strafrechtelijke aanklacht, zijn veel kleine overtredingen en/of aanklachten mogelijk niet identificeerbaar. Vaker voorkomende strafdossiers die direct beschikbaar zijn, bieden doorgaans een schat aan waardevolle achtergrondinformatie over een kandidaat (die al dan niet openlijk door de kandidaat tijdens het sollicitatieproces wordt besproken).

8. Regelgevingskwesties

Als een kandidaat een professionele licentie heeft of gecertificeerd is bij een lokale, provinciale of federale regelgevende instantie (dwz staatsvergunningscommissies, enz.), Is deze mogelijk gesanctioneerd of berispt door de respectieve instantie voor professioneel wangedrag.

9. Verborgen zakelijke relaties

Bevindingen van geassocieerde bedrijven die een leidinggevende of zijn / haar familieleden hebben opgericht, doen vragen rijzen over mogelijke zelftransacties of conflictkwesties. Houd er rekening mee dat deze ‘shell’-entiteit mogelijk is opgezet als een verkoper of klant om fondsen te verduisteren.

10. Problemen met sociale media

In tegenstelling tot de reguliere vacaturesites, kun je met sociale media due diligence doen op je potentiële leidinggevende medewerkers op sociaal niveau. U kunt meer inzicht krijgen in hun leven, persoonlijkheden en hun esthetiek – een organisch en waar cv. Je kunt niet alleen hun persoonlijkheid beginnen te begrijpen, maar je kunt ook zien hoe ze sociaal omgaan door middel van commentaar en de soorten accounts die ze volgen. Hoewel het gemakkelijk is om rode vlaggen te herkennen, is het net zo belangrijk om te zoeken naar waar ze gepassioneerd over zijn door hun feeds te verkennen.

Alsjeblieft Neem contact op voor een vertrouwelijk gesprek over uw due diligence-eisen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Scam IP-adres waarschuwing

Waarschuwing voor zwendelwebsite Cybertrace-onderzoekers hebben een IP-adres geïdentificeerd van: 91.235.116.180 met een groot aantal bevestigde zwendelwebsites. Er zijn meer dan 600 webdomeinen gekoppeld aan dit