Meteen naar de inhoud

Nieuwe zwendelwaarschuwing!

E-mail vanaf uw eigen e-mailaccount

Poging tot chantage

Cybertrace-analisten hebben de inhoud bekeken van een nieuwe en overtuigende zwendel die u een e-mail lijkt te sturen vanaf uw eigen e-mailaccount. De oplichter geeft aan dat ze uw wachtwoorden kennen en uw inhoud hebben gedownload, inclusief mogelijk compromitterend materiaal (zie een echte kopie van deze zwendel onderaan deze pagina).

Een belangrijk onderdeel van de e-mail van de oplichter is dat ze u proberen te chanteren en een deadline geven voor het betalen via Bitcoin. Dit is een geavanceerde zwendel waarbij de e-mail wordt verzonden met behulp van spoofingtechnologie . Dit betekent dat de e-mail van de oplichter is verzonden vanaf een vals e-mailadres en voor deze zwendel lijkt het alsof ze het vanaf uw eigen e-mailadres verzenden! Maak je geen zorgen: dit is nep en de e-mail is niet vanuit je eigen account verzonden.

nieuwe e-mailzwendel oktober 2019
Doe alsof je het wachtwoord weet – niet waar!

De oplichter beweert het wachtwoord voor uw e-mailaccount te kennen, maar zal dit niet bekendmaken. Dit komt omdat ze uw wachtwoord niet kennen; ze proberen je alleen maar ervan te overtuigen dat ze dat doen!

Er zijn variaties op deze zwendel, inclusief de details van de Bitcoin-portemonnee, die erop wijzen dat er meer dan één oplichter actief is. Zodra bewezen is dat een scam succesvol is, worden de processen en technieken vaak gekopieerd door andere oplichters.

Geautomatiseerde distributie

In meer geavanceerde versies van deze zwendel hebben Cybertrace-analisten de naam van de mailserver in de e-mail gezien. Dit geeft de zwendel geloofwaardigheid en overtuigt het slachtoffer ervan dat de e-mail vanaf hun e-mailadres is verzonden. Nogmaals, maak je geen zorgen: de naam van de mailserver is gemakkelijk te vinden en deze informatie betekent niet dat oplichters toegang hebben tot je e-mailaccount! De naam van de mailserver wordt waarschijnlijk automatisch geëxtraheerd en ingevoegd in de e-mail aan het slachtoffer. In feite is het zeer waarschijnlijk dat het hele proces is geautomatiseerd op basis van een bulk-e-maillijst en dat de oplichters feitelijk geen idee hebben naar wie de e-mails worden verzonden. Om dit punt te benadrukken, ontving Cybertrace dezelfde e-mail ook in onze spammap. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een oplichter opzettelijk zou proberen een onderzoeksbureau voor cyberfraude op te lichten, aangezien wij een van de weinige Australische onderzoeksbureaus zijn die deze oplichters kunnen vinden!

Hulp bij spamfilters

De oplichters zijn helaas hardnekkig en sturen tot 20-30 e-mails naar het potentiële slachtoffer. Als deze e-mails niet worden opgevangen in het spamfilter, zal het slachtoffer waarschijnlijk veel e-mails ontvangen, wat frustrerend is. Het is mogelijk om de e-mails als spam te markeren; Wees echter voorzichtig, aangezien het e-mailadres dat als afzender wordt vermeld, het e-mailadres van het slachtoffer is. Als het e-mailadres is gekoppeld aan een zakelijk webdomein, kan dit ertoe leiden dat alle e-mails van het zakelijke domein door de externe spamfilters als spam worden gemarkeerd.

Zonder te proberen een merk of service te promoten, stellen we vast dat Gmail en Outlook zeer effectieve spamfilters hebben die dit soort zwendel detecteren en uit hun inbox verwijderen. Als uw spamfilter deze inhoud niet heeft verwijderd, raden we u aan over te stappen naar een effectievere serviceprovider. Als u een eigen webdomein heeft met e-mail, kan dit worden gekoppeld aan G-Suite, dat vervolgens toegang geeft tot uw e-mail via Gmail. Er zijn ongetwijfeld ook andere geweldige serviceproviders, dus doe je onderzoek en beslis wat het beste is voor jou en/of je bedrijf.

Wat moet ik doen?

Als u deze of een vergelijkbare e-mail ontvangt, raadt Cybertrace u aan deze te verwijderen. Echter, voordat u verwijdert, stuur een kopie naar: report.scam@cybertrace.com.au . Hierdoor kunnen onze analisten nieuwe oplichting beoordelen en het publiek op de hoogte blijven houden van de nieuwste oplichting in Australië.

Blijf cyberveilig en blijf de oplichters voor.

Als u het slachtoffer bent geworden van deze zwendel of een andere en u wilt weten wat uw opties zijn, alstublieft Neem contact op voor een gratis vertrouwelijk gesprek.

Hieronder vindt u een kopie van de e-mailzwendel:

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,

XchangeBTC.online Scam Alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel

Online privédetective

De meesten van ons kennen waarschijnlijk alleen privédetectives uit de films. Kerels in leren jacks die rondhangen in auto’s, krabbels op notitieblokken, foto’s maken met