Meteen naar de inhoud

Is eFunds Recovery een legitieme crypto-herstelservice of een scam?

Is eFunds Recovery een scam? Ja, eFunds Recovery is absoluut oplichterij!

Onze analisten zijn op de hoogte van een nieuwe zwendel die doet alsof ze mensen helpt hun bitcoin of andere cryptovalutaverliezen van andere zwendelpraktijken te herstellen: eFunds Recovery . Dit nepbedrijf jaagt op mensen die al geld hebben verloren aan andere crypto-zwendel. Wanneer ze proberen hun vermogen terug te krijgen, bedriegt eFund Recovery hen nog meer geld.

efundsrecovery is a scam

Wat zijn crypto recovery service scams?

Bitcoin en andere crypto-zwendel hebben de afgelopen jaren een enorme toename gezien. Alledaagse mensen hebben honderdduizenden dollars verloren aan gewetenloze oplichters. Het kan echter van kwaad tot erger gaan wanneer diezelfde zwendelslachtoffers vervolgens proberen hun verloren geld terug te krijgen. Velen worden aangevallen door secundaire zwendeloperators die zich voordoen als crypto-hersteldiensten, zoals eFunds Recovery. Als gevolg hiervan verliezen ze nog meer geld in het proces. Hoewel er legitieme services zijn, zoals Cybertrace, die slachtoffers van cryptofraude kunnen helpen hun activa te herstellen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van oplichters die nog meer van uw zuurverdiende geld proberen te stelen!

Hoe kan ik zien of het legitiem of oplichterij is?

Het kan moeilijk zijn om te weten wat legitiem is en wat frauduleus is. Bij het bezoeken van websites zoals eFunds Recovery, moet u weten waar u op moet letten. In een vorige blog hebben we de verklikkers onderzocht of een website echt of nep is. Laten we, op basis van de diepgaande inzichten en ervaring van onze analisten, deze tests toepassen op eFunds Recovery. Hoe stapelen de claims om slachtoffers te helpen bij het terugkrijgen van geld dat verloren is gegaan in bitcoin of andere crypto-zwendel op?

Geen toegang tot de website

Allereerst, heb je zelfs toegang tot de website? Als u standaard internetbeveiligingssoftware hebt geïnstalleerd, blokkeert deze waarschijnlijk de eFunds Recovery-website . Het zal de site ook als gevaarlijk en oplichterij markeren. Hoewel deze programma’s misschien niet altijd 100% nauwkeurig zijn, is dit een vrij sterke indicatie om deze service niet te vertrouwen!

Bestaat het bedrijf eigenlijk wel?

Stel je nu voor dat je geen internetbeveiligingssoftware hebt geïnstalleerd of dat deze specifieke website niet is gemarkeerd. De volgende vraag zou zijn: wat voor soort informatie geeft de website over het bedrijf? Onderaan de homepage vermeldt eFunds Recovery de naam Electronic Funds Recovery LLC en een adres in NYC. Zoekopdrachten in internationale bedrijfsdatabases onthullen echter geen bestaande gegevens van een dergelijk bedrijf. Als een bedrijf legitiem zou zijn, zou het mogelijk zijn om het bestaan ervan onafhankelijk te verifiëren.

Nep of geen beoordelingen

Vervolgens ziet de website van eFunds Recovery er op het eerste gezicht zeker professioneel en legitiem uit. Er zijn echter enkele belangrijke tekenen dat het nep is. De belangrijkste hiervan is een claim op de homepage dat de service als uitstekend is beoordeeld (gebaseerd op 77 beoordelingen) door de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot, maar er wordt geen link gegeven. Bij het zoeken naar Trustpilot blijkt dat er geen beoordelingen zijn voor eFunds Recovery, wat aangeeft dat de claim frauduleus is. In feite bespreken de enige onafhankelijke beoordelingen van de dienst het als oplichterij op forumsites zoals realscam.com .

Geen trackrecord

Een andere rode vlag is het feit dat domeinhostingrecords aantonen dat de website van eFunds Recovery pas eind december 2020 werd geregistreerd, maar toch beweert duizenden voltooide projecten en tevreden klanten te hebben na slechts vier maanden operatie – een onmogelijke uitkomst! Bovendien is de website geregistreerd door Whoissecure , een particulier domeinregistratiebedrijf. Hierdoor blijven de naam en details van de echte eigenaar verborgen.

Gezichtsloos

Dit leidt ons naar het laatste veelbetekenende teken van nepwebsites en bijbehorende oplichting: geen informatie over wie er achter het bedrijf zit of voor het bedrijf werkt. Er is nergens een naam of gezicht op de eFunds Recovery-website. Evenzo leverde een zoekopdracht op LinkedIn geen werknemers op, of zelfs het bedrijf zelf.

Pas op voor nepnieuws

Oplichters zullen soms vertrouwen op artikelen die over hen zijn geschreven door zogenaamd onafhankelijke nieuwszenders om hen legitimiteit te verlenen. Twee recente artikelen over eFunds Recovery – gepubliceerd door The American Reporter en Business Matters – vallen in die categorie. Ze lijken ofwel onkritische promoties van de service te zijn of eigenlijk nep en onderdeel van de zwendel zelf. Zoals altijd is het belangrijk om te overwegen of een publicatie echt is en wat de kwalificaties en expertise van de schrijver over een bepaald onderwerp zijn.

Oordeel: eFunds Recovery is oplichterij!

Op basis van talloze rode vlaggen zijn onze analisten van mening dat eFunds Recovery een oplichterij is en GEEN legitieme crypto-herstelservice. We dringen er bij iedereen die erover nadenkt om hun diensten te gebruiken om opgelichte activa te herstellen, aan om dit te heroverwegen. Kies in plaats daarvan voor een gerenommeerde onderzoeksdienst voor cyberfraude, zoals Cybertrace! Als je al bent opgelicht door eFunds Recovery, neem dan contact met ons op om te zien hoe we je kunnen helpen.

Als u een huidig of voormalig personeelslid van het syndicaat bent en met ons wilt spreken, kunt u anoniem contact met ons opnemen via cybertrace_aust@ protonmail.com . We hebben met succes samengewerkt met gewetensvolle insiders bij het onderzoeken van eerdere zwendelpraktijken, en hebben zo gerechtigheid en verlichting gebracht aan lankmoedige slachtoffers. Jouw hulp kan echt een verschil maken!

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,

XchangeBTC.online Scam Alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel

Online privédetective

De meesten van ons kennen waarschijnlijk alleen privédetectives uit de films. Kerels in leren jacks die rondhangen in auto’s, krabbels op notitieblokken, foto’s maken met