Meteen naar de inhoud
tax-time-scam-alert-cybertrace

Met zoveel oplichting die door cyberspace spoelen, worden meer mensen dan ooit het doelwit van oplichting. Opgelicht worden is een verschrikkelijke ervaring. Het zorgt ervoor dat slachtoffers niet alleen minder geld op de bank hebben, maar ook gevoelens van woede, ongeloof, schaamte en verraad. Je voelt een verlies van vertrouwen in anderen en misschien in je eigen oordeel. Had je het kunnen zien aankomen? Waren er waarschuwingssignalen die u negeerde? Een innerlijke stem waar je niet naar hebt geluisterd? Er is natuurlijk altijd iets dat we van elke situatie kunnen leren, maar in wezen is het niet de schuld van de slachtoffers. De waarheid is dat de meeste oplichters vreselijk geavanceerde operaties uitvoeren en gebruik maken van de meest effectieve middelen van bedrog. Helaas zijn ze pro’s in wat ze doen en slagen ze erin velen van ons voor de gek te houden met hun overtuigende beloften. De belangrijkere vraag wordt: wat kan ik doen om geld terug te vorderen van dit soort oplichting?

Wat zijn mijn opties als ik geld wil terugkrijgen van oplichting?

Als ze eenmaal van de vloer zijn geplukt, vragen de meeste slachtoffers zich af wat ze kunnen doen om hun geld terug te krijgen. Moet ik aangifte doen bij de politie? Met een advocaat praten? Contact opnemen met mijn bank? Een specialist inhuren om mij te helpen geld terug te krijgen van oplichting? Laten we elk van deze opties eens goed bekijken.

Optie #1: Doe aangifte bij de politie

U kunt iemand die u heeft opgelicht rechtstreeks melden bij uw plaatselijke politiebureau of op de ReportCyber- website van de Australische overheid. Autoriteiten kunnen echter alleen actie ondernemen als u de echte naam of het IP-adres van de dader kent. Zonder dit heeft de politie niet de tijd en technische expertise om ‘af te stoffen voor digitale vingerafdrukken’ in individuele cyberfraudezaken, vooral als de oplichter in een ander land woont. Zoals uitgelegd in een recente blog , is de enorme omvang van cyberfraude overweldigend voor de politie, en ze kunnen het niet bijhouden. Aangifte van oplichters bij de politie gaat daarom meer over het waarschuwen van anderen en zal u waarschijnlijk niet helpen om zelf geld terug te krijgen van oplichting.

Scam, Money, Funds, Recovery, Assets, Assets Recovery, Recover Money, Recover-Funds-From-Scams-Police
localizar persona, Australia, investigador, investigaciones, investigación
Optie #2: Praat met een advocaat

Als de politie u niet kan helpen geld terug te krijgen van oplichting, wat dacht u van een advocaat? Juridische adelaars weten hoe ze civiele zaken moeten vervolgen en kunnen later in het proces mogelijk een belangrijke partner zijn. Maar ook zij moeten weten tegen wie ze moeten optreden. Zonder de echte naam of het IP-adres van de dader kan een advocaat niet veel doen.

Optie 3: Neem contact op met uw bank

Praten met uw bank is handig als u de oplichters in de afgelopen zes maanden met een creditcard heeft betaald. Uw bank kan dan een eenvoudige terugboeking uitvoeren. Dit is goed nieuws, want het kan ertoe leiden dat u uw geld terugkrijgt! Als u de oplichters echter per bankoverschrijving of, erger nog, cryptocurrencies heeft betaald, is het nieuws niet zo geweldig. In dat geval kan de bank niet veel doen om geld van oplichting voor u terug te vorderen. Ze hebben niet de technische onderzoekscapaciteit om erachter te komen waar uw geld terecht is gekomen, vooral niet wanneer oplichters in het buitenland zijn.

EXO Capital Markets exocpm.com
Optie #4: Huur een gespecialiseerde cyberfraude-onderzoeker in

Als het gaat om het identificeren van oplichters, is het verreweg de beste optie om een gespecialiseerde cyberfraude-onderzoeker in te huren. Ze hebben de vereiste analytische knowhow en technische onderzoekscapaciteit om te onderzoeken wie er achter een oplichterij zit. Met behulp van website-forensisch onderzoek, het traceren van cryptocurrency en onderzoek naar crypto-activa, kunnen ervaren onderzoekers het noodzakelijke wereldwijde technische cyberdetectivewerk uitvoeren. Gewapend met hun gedetailleerde onderzoeksrapport kunt u vervolgens naar de politie, uw advocaat of een vermogensbeheerder stappen. Zodra ze de cruciale informatie van de naam of het IP-adres van de oplichter hebben, kunnen ze u helpen geld van oplichting terug te vorderen. Dit brengt waarschijnlijk extra kosten met zich mee en het is geen goedkoop proces, dus overweeg of uw verlies de investering waard is.

Onderzoeken klinken ingewikkeld. Ik dacht dat het gemakkelijk was om geld terug te vorderen van oplichting?

Helaas is het korte antwoord nee. Illegale zwendelsyndicaten gebruiken geavanceerde methoden om hun sporen te verbergen en hun activiteiten te verhullen. Bovendien bevinden ze zich vaak in het buitenland. Een cyberfraudeonderzoek betekent dus zeer complexe werkzaamheden in een dynamische omgeving. Er kunnen zich onvoorziene uitdagingen voordoen, hindernissen moeten worden overwonnen en individuele resultaten kunnen eenvoudigweg niet worden gegarandeerd. Daarom is het belangrijk om vooraf een eerlijke, evenwichtige en eerlijke beoordeling van de kosten en baten te krijgen. Dring hierop aan! Als iemand je vertelt dat een onderzoek snel en gemakkelijk is, en dat de resultaten gegarandeerd zijn, liegen ze tegen je! Meer waarschijnlijk, in plaats van u te helpen geld terug te krijgen van oplichting, maken ze deel uit van een secundaire oplichting om u opnieuw op te lichten.

Scam, Money, Funds, Recovery, Assets, Assets Recovery, Recover Money

Wacht. Sommige fondsenherstelbedrijven zijn zelf oplichters?

Helaas is het antwoord ja. De overgrote meerderheid van de zogenaamde fondsenherstelbedrijven zijn eigenlijk secundaire oplichters . In plaats van u te helpen geld van oplichters terug te krijgen, willen ze nog meer van uw geld stelen. Ze doen dit door u vooraf geld in rekening te brengen en om “vergoedingen” en “belastingen” te vragen, terwijl ze nooit iets leveren. Als u googled op “tegoeden herstellen van oplichting”, zullen advertenties hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn van secundaire oplichters. U kunt de advertentienamen die verschijnen, vergelijken met operators die we hebben ontmaskerd in onze blog over herstelzwendel . Onlangs heeft de Australia Securities and Investments Commission (ASIC) een speciale waarschuwing uitgegeven voor wat zij ” oplichtingszwendel ” noemt. Wees voorzichtig en val niet voor hun valse beloften!

Scam, Money, Funds, Recovery, Assets, Assets Recovery, Recover Money, Secondary-Scam-Recovery-Fraud

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen oplichters voor het terugvorderen van geld?

Wanneer fraudeurs u al veel geld hebben opgelicht, bent u achterdochtig maar ook wanhopig op zoek naar geld van oplichting. U wilt misschien niet de zorgvuldige en eerlijke uitleg van een gespecialiseerde cyberfraude-onderzoeker horen dat het vereiste werk complex is, kosten met zich meebrengt en dat resultaten niet op voorhand kunnen worden gegarandeerd. In plaats daarvan is de sirene-oproep van onbetrouwbare operators – het gaat snel en gemakkelijk, 100% gegarandeerd succes – verleidelijk. Maar het is ook verwoestend effectief: als ze je aannemen met hun valse beloften, zullen ze je gewoon nog meer geld ontnemen. Hier leest u hoe u uzelf kunt beschermen tegen oplichters voor het terugvorderen van geld:

  • Negeer fondsenherstellers die contact met u opnemen (in plaats van dat u contact met hen opneemt).
  • Wees sceptisch over anonieme opmerkingen en beoordelingen van beheerders van geldterugwinning op sites en fora van derden, met name van vermeende slachtoffers van oplichting. Deze zijn vaak nep en ontworpen om meer slachtoffers naar de secundaire oplichters te lokken.
  • Kijk op de website van de geldrecuperator. Hebben ze een vergunning voor een privédetective of een politieaccreditatie die u onafhankelijk kunt verifiëren? Publiceren ze de namen van hun directeur of sleutelpersoneel, die u onafhankelijk kunt verifiëren op LinkedIn?
  • Pas op voor agressieve verkooptactieken door fondsenherstellers. Niemand mag u onder druk zetten om iemands diensten in te schakelen.
  • Zoek het nummer één waarschuwingsbord: onrealistische beloften. Iedereen die u vertelt dat een onderzoek naar cyberfraude snel en gemakkelijk is, liegt. Dat geldt ook voor iedereen die een gegarandeerd succesvol resultaat belooft. Ervaren onderzoekers weten dat het werk complex en nauwgezet is en dat er geen resultaat kan worden gegarandeerd. Blijf uit de buurt van leugenaars!
Trust-Protection-Cybertrace, Scam, Money, Funds, Recovery, Assets, Assets Recovery, Recover Money

Dus hoe weet ik of ik Cybertrace kan vertrouwen?

Cybertrace, opgericht in 2015 door Dan Halpin, is een van de meest gerespecteerde Australische cyberfraude-onderzoekers. Als de eerste Australische aanbieder van cryptocurrency-traceerdiensten voor het publiek, hebben we ongeëvenaarde expertise en technologische capaciteit. Verder werkt Cybertrace samen met universiteiten en heeft het Memoranda of Understanding (MOU) met verschillende politiekorpsen. Ten slotte kunnen onze licenties en accreditatie allemaal onafhankelijk worden geverifieerd, zoals uitgelegd in een recente blogpost . In de zeven jaar van ons bestaan hebben we meer dan 2.300 onderzoeken afgerond. Hiervan hebben we in ten minste 75% van de gevallen een directe link met oplichters tot stand gebracht. Bovendien hebben we in maar liefst 98% van de gevallen waardevolle informatie geïdentificeerd die kan worden doorverwezen naar autoriteiten om het onderzoek vooruit te helpen. Deze cijfers spreken voor zich. We zijn een essentiële eerste stap om de informatie te verzamelen die u nodig hebt om geld van oplichting terug te vorderen met uw advocaat, de politie of gespecialiseerde vermogensherstelbedrijven.

Biedt Cybertrace Asset Recovery Services aan.

Ja . Cybertrace heeft veel ervaring met Assets Recovery en we gaan op een intelligente manier om met Asset recovery-diensten. We maken alleen offertes voor diensten voor het herstellen van activa wanneer we het onderzoek hebben uitgevoerd en de overtreders hebben geïdentificeerd. We bieden geen diensten voor het herstellen van activa aan tenzij we weten wie verantwoordelijk was. 

Oké, ik ben verkocht. Wat moet ik nu doen?

Als u, uw familie, vrienden of collega’s een eersteklas op inlichtingen gebaseerd onderzoeksproduct nodig hebben, hoeft u niet verder te zoeken. Of doe – en gebruik dan de kernpunten in deze blog om te vergelijken wat je vindt met onze diensten! Cybertrace is het echte werk. Neem vandaag nog contact op met onze ervaren onderzoekers  om te zien hoe we kunnen helpen u krijgt uw geld terug van oplichters !

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,

XchangeBTC.online Scam Alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel

Online privédetective

De meesten van ons kennen waarschijnlijk alleen privédetectives uit de films. Kerels in leren jacks die rondhangen in auto’s, krabbels op notitieblokken, foto’s maken met