Meteen naar de inhoud

Wat zijn oplichting en hoe werken ze?

Veel slachtoffers van cyberfraude zijn hoopvol en vaak wanhopig op zoek naar hun zuurverdiende geld dat ze door cyberfraude hebben verloren. Cyberfraude-operaties, in de volksmond bekend als oplichting, nemen snel toe en zijn een plaag op internet en op de financiële handelsmarkten. Oplichting is vaak gericht op oudere generaties die mogelijk onervaren zijn met technologie en liquide middelen hebben om te investeren in wat nephandel blijkt te zijn. COVID-19 heeft de opkomst van cyberzwendel enorm vergemakkelijkt, aangezien veel gepensioneerden op zoek zijn naar alternatieve methoden om inkomsten te genereren met hun spaargeld, pensioen of pensioen.

De meeste zwendeloperaties worden gecontroleerd of beïnvloed door Israëlische misdaadsyndicaten. Dit is een veralgemening, maar naar onze ervaring valt ten minste 80% van de wereldwijde oplichting in deze categorie. Dit is te wijten aan de gevolgen van de vorige handelszwendel met binaire opties die tot een paar jaar geleden legaal waren in Israël. De Israëlische regering erkende de negatieve impact van deze operaties, die leidden tot wantrouwen in de echte Israëlische bedrijfsvoering. Als gevolg hiervan verbood de Israëlische regering de handel in binaire opties en vervolgde ze verschillende sleutelfiguren. Het resultaat was dat veel Israëlische fraudeurs hun activiteiten verplaatsten naar een aantal andere landen om hun oplichting voort te zetten. Deze landen omvatten verschillende Oost-Europese landen, waaronder Oekraïne, Bulgarije , Servië en Estland , evenals Cyprus, Malta, de Filippijnen en Zuid-Afrika, om er maar een paar te noemen.

Hoe worden deze oplichting onderzocht?

Als gevolg van hun wereldwijd verspreide karakter is het onderzoeken en vervolgen van deze zwendelsyndicaten te complex en moeilijk geworden. Dat betekent niet dat het onmogelijk is, maar in onze ervaring zijn er slechts een handvol echte particuliere onderzoeksbureaus die deze zwendelsyndicaten kunnen onderzoeken en identificeren. In feite hebben de meeste wereldwijde wetshandhavingsinstanties niet voldoende middelen of technische capaciteiten om complexe wereldwijde cyberfraude-onderzoeken uit te voeren, laat staan uw geld terug te vorderen. Om deze reden werkt Cybertrace momenteel samen met verschillende Australische en internationale wetshandhavingsinstanties om cyberfraudesyndicaten te onderzoeken. Cybertrace werkt ook samen met de Western Sydney University (WSU) voor onderzoek naar cybercriminaliteit.

Wie kan ik vertrouwen om dit werk te doen?

Op dit moment is het erg belangrijk op te merken dat er veel secundaire zwendeloperaties zijn die zich voordoen als cyberfraudeonderzoek, activaherstel of fraudebemiddelingsfirma’s, zoals Purchase Guard , dat deel uitmaakt van het Click2Sell- , CPL One- en Ads Supply -netwerk van oplichting. Hoewel er echte bedrijven zijn met grote capaciteiten, raadt Cybertrace ten zeerste aan om uw eigen due diligence te doen om te bepalen of ze inderdaad legitiem zijn en niet een andere zwendel.

Wat is het Asset Recovery-proces?

Aangezien deze zwendelpraktijken worden uitgevoerd vanuit verschillende internationale rechtsgebieden, is het proces van het identificeren van de daders, het volgen van het geldspoor en het confronteren van de daders een zeer moeilijk en complex proces. De sleutel tot elke activahersteloperatie is het identificeren van de overtreders, zodat u weet WIE u moet achtervolgen om uw geld terug te krijgen. Zodra de daders zijn geïdentificeerd, moet het bewijs worden verzameld volgens een wettelijke norm en moet uw zaak worden doorverwezen naar de lokale politie of advocaten in het rechtsgebied van belang. De ontnemingsoperatie wordt dan een juridische procedure waarbij de overtreders voor de rechter worden gedaagd, hetzij via strafrechtelijke vervolging (politie) of civielrechtelijke procedures (advocaten). Nogmaals, dit hele proces is volledig afhankelijk van de identificatie van de dader en het verzamelen van bewijs van fraude volgens een wettelijke norm.

Biedt Cybertrace diensten voor het herstellen van activa aan?

Het korte antwoord is nee .

Omdat Cybertrace een gespecialiseerd bedrijf is voor onderzoek naar cyberfraude, kiezen we ervoor om in onze lijn te blijven en onze capaciteit niet af te zwakken door Asset Recovery-services aan te bieden. Er is een handvol Asset Recovery-specialisten die de Asset Recovery-operaties kunnen uitvoeren en Cybertrace werkt vaak hand in hand met deze onafhankelijke dienstverleners.

Waarom zou ik Cybertrace gebruiken als ze geen Assets Recovery aanbieden?

Zoals hierboven vermeld, is de sleutel tot elke operatie voor het terugwinnen van activa het identificeren van de overtreders en het verzamelen van bewijsmateriaal. Cybertrace zijn wereldwijd erkende experts op dit gebied. Zodra we de daders hebben geïdentificeerd, heeft u verschillende opties om het herstel van uw vermogen te bevorderen. Ten eerste moet u ons rapport aan de politie in uw rechtsgebied bezorgen en zij kunnen de aanwijzingen en het bewijsmateriaal dat wij leveren volgen. Zoals hierboven vermeld, hebben de meeste politiediensten niet de mogelijkheid om het technisch onderzoek uit te voeren. Daarom zijn ze over het algemeen heel blij dat wij dit werk voor hen doen. Ten tweede kunt u een legitiem bedrijf voor vermogensherstel inschakelen om het vermogensherstelproces van begin tot eind uit te voeren, of een advocatenkantoor inschakelen dat expertise heeft in wereldwijde civiele procedures voor het terugvorderen van vermogensbestanddelen.

Houd er rekening mee dat Asset Recovery over het algemeen erg duur is. Zowel advocaten als specialisten op het gebied van vermogensrecuperatie hebben te maken met veel commerciële overheadkosten en uw honorarium dekt deze bedrijfskosten en zorgt voor commerciële winst voor hun diensten. Als u geen geld beschikbaar heeft voor het incasseren van privévermogens, kunt u er nog steeds voor kiezen om uw zaak te melden bij uw lokale politie, met of zonder Cybertrace-melding. Houd er echter rekening mee dat de politie alleen strafrechtelijke klachten onderzoekt en dat civielrechtelijke procedures voor het herstel van vermogensbestanddelen nog steeds voor uw rekening zijn. Met betrouwbare Cybertrace-informatie, aanwijzingen en bewijsmateriaal kan de politie de daders echter op zijn minst verstoren of arresteren en voorkomen dat ze zich richten op andere onschuldige slachtoffers. Hoe dan ook, een Cybertrace-onderzoeksrapport biedt u aanzienlijke waarde, ongeacht of u kiest voor terugvordering van privévermogen of wetshandhaving om uw zaak verder te brengen.

Garandeert Cybertrace de oplichters te identificeren en te lokaliseren?

Door de complexe aard van onderzoeken is er helaas nooit garantie op een positief resultaat. Hetzelfde geldt voor elk onderzoek, ook voor de politie. De politie garandeert nooit dat ze een moordenaar zullen pakken en hetzelfde geldt voor een Cybertrace-fraudeonderzoek. We garanderen echter wel een Best Effort- onderzoek en u schakelt wereldwijde experts in bij onderzoeken naar cyberfraude.

Cybertrace zal u ook informatie verstrekken voor uw zaak in het geval dat er geen wettelijk bewijs kan worden verzameld. Deze informatie kan van grote waarde zijn als u advocaten of wetshandhavers inschakelt om uw zaak verder te ontwikkelen. We kunnen bijvoorbeeld het IP-adres van een overtreder identificeren. Als particulier bureau hebben we over het algemeen geen toegang tot ISP-klantgegevens om te bewijzen wie de eigenaar is van het specifieke IP-adres. Wetshandhavers en advocaten kunnen echter een dagvaarding indienen om toegang te krijgen tot de geregistreerde eigenaarsgegevens. In dit opzicht kan het IP-adres dat Cybertrace als intelligentie extraheert, de sleutel zijn om uw zaak op te lossen.

Onze intelligente benadering van activaherstel

Zoals u inmiddels zult begrijpen, heeft het Asset Recovery proces geen garanties, is duur en zeer complex. In het geval van hoge verliezen kan het de investering waard zijn en gewapend met een Cybertrace onderzoeksrapport kan dit leiden tot herstel van een deel of al uw vermogen.

Na uw onderzoek beoordelen we het resultaat om te bepalen of het geschikt is voor vermogensherstel. Op dat moment citeren we u voor het herstel van activa, niet eerder. Dit is gebaseerd op bekende feiten die tijdens de onderzoeksfase zijn vastgesteld. Veel andere dienstverleners citeren en brengen kosten in rekening voor het terughalen van activa voordat ze het hebben onderzocht, wat betekent dat ze gissen of het terughalen van activa mogelijk is. Mocht er onvoldoende bewijs beschikbaar zijn om uw zaak te vervolgen tot aan de terugvorderingsfase, dan brengen wij u geen kosten in rekening voor deze service, die volgens ons de eerlijkste benadering is.

Hoe begin ik en kom ik meer te weten?

Om met ons team van experts te spreken en de persoon/personen te identificeren die verantwoordelijk zijn voor het frauduleus aannemen van uw geld, kunt u contact met ons opnemen op ons openbare nummer van het hoofdkantoor in Australië, +61 2 9188 7896 of via het contactformulier op onze website .

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,

XchangeBTC.online Scam Alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel

Online privédetective

De meesten van ons kennen waarschijnlijk alleen privédetectives uit de films. Kerels in leren jacks die rondhangen in auto’s, krabbels op notitieblokken, foto’s maken met