Meteen naar de inhoud
funds-back-recovery-scam-investigation

Cybertrace-analisten hebben de zwendel van Funds Back LTD/ funds-back.com zorgvuldig onderzocht en geven het sterkst mogelijke waarschuwingsniveau af. Vertrouw deze jongens niet! Net als andere herstelzwendel , doen de oplichters van Funds Back zich voor om slachtoffers van fraude te helpen, alleen om hen nog meer geld op te lichten. Schakel hun diensten niet in en geef ze niet uw persoonlijke gegevens – ze zullen ze alleen tegen u gebruiken! Dit artikel gaat in op enkele van de rode vlaggen waar onze ervaren onderzoekers naar op zoek zijn bij het onderzoeken van frauduleuze bedrijven. Maar eerst, hoe werkt dit soort zwendel?

Wat zijn oplichtingszwendel en hoe werken ze?

Nu cyberfraude wereldwijd toeneemt, verliezen steeds meer mensen geld aan oplichting. Of het nu gaat om cryptocurrency, forex trading of romantiekzwendel, internet biedt oplichters een gemakkelijke toegangspoort tot het leven van mensen. Natuurlijk hebben lockdowns, banenverlies en/of thuiswerken als gevolg van de Covid-pandemie deze reeds bestaande trend alleen maar versneld. In 2021 hebben Australiërs tot nu toe al gemeld dat ze maar liefst $ 211 miljoen hebben verloren , bijna een verdubbeling van de cijfers van vorig jaar. Met andere woorden, u bent niet de enige! Er zijn veel zwendelslachtoffers die graag hun geld terug willen krijgen! Dit is waar de oplichters van Funds Back binnenkomen…

scam-warning-funds-back-investigation
fraud-investigation-funds-back-recovery

Stel dat u zich realiseert dat u het slachtoffer bent geworden van oplichters en wanhopig bent om uw verliezen terug te verdienen. U zoekt online naar manieren om u te helpen uw geld terug te krijgen, hetzij via zoekmachines of via beoordelingsfora. Het is zeer waarschijnlijk dat u vroeg of laat de Funds Back -zwendel of andere soortgelijke fraude tegenkomt. Aangelokt door hun professioneel ogende website en beloften van gegarandeerde terugvordering van geld, slaak je een zucht van verlichting: het lijkt erop dat je toch je geld terug krijgt! In plaats daarvan wacht er meer ellende. Zodra de oplichters uw gegevens hebben ontvangen en de betaling hebben ontvangen, vertragen ze gewoon de communicatie of stoppen ze zelfs helemaal met contact. Pas nu realiseer je je dat de fraudeurs misbruik hebben gemaakt van je kwetsbaarheid en je een tweede keer hebben opgelicht. Dus waar moet je op letten om dit te voorkomen?

Rode vlag #1: Geen toegang tot de website

De eerste vraag zou moeten zijn of u zelfs toegang krijgt tot de website van de oplichters. Als u standaard internetbeveiligingssoftware hebt geïnstalleerd, blokkeert deze waarschijnlijk de oplichtingswebsite van Funds Back . Bovendien zal het de site als gevaarlijk en oplichterij markeren. Hoewel deze programma’s misschien niet altijd 100% nauwkeurig zijn, is dit een vrij sterke indicatie om deze service niet te vertrouwen!

funds-back-scam-warning-recovery
funds-back-fraud-investment-scam
Rode vlag #2: Bestaat het bedrijf eigenlijk wel?

Nu heb je misschien geen internetbeveiligingssoftware geïnstalleerd, of deze specifieke website is niet gemarkeerd (wat af en toe kan gebeuren). De volgende vraag is: wat voor soort informatie geeft de website over het bedrijf? Onderaan de startpagina geven de oplichters van Funds Back de naam Funds Back Ltd , maar geen adres. Zoekopdrachten van internationale bedrijfsdatabases onthullen echter geen gegevens over een dergelijk bedrijf dat ergens bestaat! Als een bedrijf legitiem zou zijn, zou het mogelijk zijn om het bestaan ervan onafhankelijk te verifiëren. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig zoeken naar (en vinden) Cybertrace in het bedrijfsregister van de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) . Evenzo kunt u onze accreditatie voor privé-onderzoekslicenties onafhankelijk verifiëren bij de politie van NSW. Fraudeurs zoals de oplichters van Funds Back willen daarentegen niet dat u erachter komt wie ze werkelijk zijn!

Rode vlag #3: gezichtsloos

Dit verhullen van de ware identiteit van de oplichters van Funds Back gaat zelfs nog verder. Nergens op de website wordt informatie gegeven over wie het bedrijf bezit, runt of er zelfs voor werkt! Hoewel er pictogrammen voor sociale media op de website van het bedrijf staan, verwijzen ze eenvoudig terug naar de startpagina. Bovendien onthullen zoekopdrachten van Facebook, Instagram en LinkedIn geen dergelijk bedrijf of medewerkers die ermee verbonden zijn. Het is bijna alsof het bedrijf niet echt is!

funds-back-faceless-recovery-scam
funds-back-scam-reviews-warning
Rode vlag #4: slechte of valse beoordelingen

Een ander belangrijk teken om op te letten, zijn negatieve beoordelingen op onafhankelijke sites voor klantenrecensies, zoals Trustpilot . Zoals blijkt uit deze en andere beoordelingssites , waarschuwen fraudeslachtoffers anderen sterk voor de oplichters van Funds Back! Houd er echter rekening mee dat oplichters ook neprecensies gebruiken om hun eigen beoordelingen valselijk te verhogen of om concurrenten te delegitimeren. Dit soort bewapening van de reputatie-economie is een nieuwe sleuteltactiek in de wereldwijde strijd tegen desinformatie . In feite weten we van onze internationale partners dat het belasteren van anderen een opzettelijke tactiek is die oplichters van Funds Back gebruiken, hetzij rechtstreeks, hetzij via derden. Cybertrace is zich er terdege van bewust dat ze, door dergelijke frauduleuze operators op te roepen, onze eigen tot nu toe uitstekende klantrecensies zouden kunnen manipuleren. Zwijgen bij fraude, oplichting en ander wangedrag is echter geen optie!

Rode vlag #5: valse en misleidende informatie

Er is zoveel valse, misleidende informatie op de Funds Back-zwendelwebsite , dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen! Ten eerste is zelfs de naam van de oplichter een goedkope poging om de reputatie van een ander, gelijkaardig klinkend legitiem bedrijf in te ruilen. Fundsback.org is een serieus in Duitsland gevestigd bedrijf dat expats helpt om toegang te krijgen tot hun contributie in het complexe Duitse pensioensysteem. De oplichters van Funds Back bieden daarentegen niets legitiems! Ten tweede beweert Funds Back ten onrechte meerdere grote zakelijke partners te hebben, van PayPal tot Visa en Mastercard. Zoals een snelle zoektocht van die bedrijven laat zien, is dit de eerste die een van hen erover hoort ! Ten slotte beweert Funds Back ‘duizenden’ mensen over de hele wereld te hebben geholpen. Uit domeinrecords blijkt echter dat het nog maar iets meer dan een jaar bestaat. Als we uit de eerste hand weten hoe tijdrovend en arbeidsintensief onderzoek naar cyberfraude is, is dit simpelweg niet mogelijk

funds-back-visa-fake-scam
Ik begrijp waarom Funds Back oplichterij is. Maar wat moet ik nu doen?

Goed van je dat je met ons door deze rode vlaggen waadt, en zo je mogelijkheden om cyberfraude te spotten verbetert! Als u Funds Back-oplichters of andere louche geldherstellers niet heeft betaald, houdt u uw geld en neemt u onmiddellijk contact met hen op. Ze spellen niets dan problemen! Kies in plaats daarvan voor een gerenommeerde en onafhankelijk verifieerbare cyberfraude-onderzoeker zoals Cybertrace. Als Funds Back u al heeft opgelicht, neem dan vandaag nog contact op met onze ervaren onderzoekers om te zien hoe we u kunnen helpen. Je kunt hieronder ook een reactie achterlaten om anderen te waarschuwen.

Als u een huidig of voormalig personeelslid van het syndicaat bent en met ons wilt spreken, kunt u anoniem contact met ons opnemen via cybertrace_aust@protonmail.com . We hebben met succes samengewerkt met gewetensvolle insiders bij het onderzoeken van eerdere zwendelpraktijken, en hebben zo gerechtigheid en verlichting gebracht aan lankmoedige slachtoffers. Jouw hulp kan echt een verschil maken!

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,

XchangeBTC.online Scam Alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel

Online privédetective

De meesten van ons kennen waarschijnlijk alleen privédetectives uit de films. Kerels in leren jacks die rondhangen in auto’s, krabbels op notitieblokken, foto’s maken met