Meteen naar de inhoud

Cryptocurrency-fraude verklaard

crypto-valutaonderzoek, handel, uitwisseling, oplichting, fraude, forex, blockchain EOS, Cardano, Tron en Bitcoin

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies, of digitale valuta zoals Bitcoin of Litecoin, zijn een gedecentraliseerde online valuta, wat betekent dat er geen autoriteit is die de valuta controleert. Cryptocurrencies werken als een peer-to-peer handelssysteem en worden gecontroleerd door degenen die de valuta gebruiken. Cryptocurrencies zijn elektronische tokens die worden gegenereerd door netwerken van computers. Ze zijn in wezen een digitale valuta die traditionele valuta’s kan vervangen en de tussenpersoon, de banken, kan uitschakelen.

Hoewel cryptocurrencies voor de meeste mensen als iets nieuws klinken, bestaat de meest populaire cryptocurrency, Bitcoin, al sinds 2009. Enkele van de meest populaire cryptocurrencies die tegenwoordig worden gebruikt, zijn Bitcoin, Ethereum, XRP, Tether, Litecoin, EOA, Binance Coin en Stellar, om er maar een paar te noemen. Er bestaan momenteel bijna 3.000 verschillende soorten cryptocurrencies.

Oplichting gericht op nieuwelingen

Zoals met elke nieuwe technologie, heeft het de aandacht getrokken van criminelen, en cryptocurrency-platforms zitten vol met oplichters en cryptocurrency-fraude. Er zijn twee hoofdtypen van cryptocurrency-zwendel die we vaak zien: het eerste type oplichting is gericht op degenen die net beginnen te leren over cryptocurrencies en die willen beginnen met handelen. Ze hebben ongetwijfeld gehoord van het succes dat een vriend of familielid heeft gehad met het verhandelen van cryptocurrencies, en ze willen het proberen. Bij dit soort zwendel is het gebruikelijk dat de oplichters zich voordoen als een cryptocurrency-handelaar en aanbieden om namens u cryptocurrencies te verhandelen. Er vinden echter nooit transacties plaats. Dit soort oplichting is ongelooflijk goed georganiseerd en het kan erg moeilijk zijn om te bepalen of de website of de persoon met wie je spreekt legitiem is.

KLIK HIER om meer te lezen over dit soort oplichting.

Oplichting gericht op mensen met enige ervaring

Het andere type cryptocurrency-zwendel is meestal gericht op mensen met enige ervaring en begrip van cryptocurrencies.

Om het opstarten van een nieuwe cryptocurrency te financieren, zullen ontwikkelaars vaak “Initial Coin Offerings” (ICO’s) aanbieden aan investeerders. Dit financiert de ontwikkeling van de nieuwe cryptocurrencies door de nieuwe cryptocurrency, of munttokens, te verkopen aan investeerders in ruil voor traditionele valuta (hard verdiende contanten). Dit is een legitieme manier waarop mensen nieuwe cryptocurrencies kunnen ontwikkelen en financiering kunnen vinden om hun ontwikkeling voort te zetten. Het opent echter ook de poorten voor oplichters om investeerders met hetzelfde aanbod te benaderen, alleen in plaats van het geld van de investeerders te gebruiken om de cryptocurrency te blijven ontwikkelen, stelen ze gewoon hun geld en blijft de belegger met niets achter. Of misschien houden ze een nep-nieuwe cryptocurrency vast zonder waarde. En aangezien de oplichters een gloednieuwe cryptocurrency lanceren, is er geen bewezen staat van dienst en dus kan zelfs een slimme belegger het moeilijk vinden om de legitimiteit van het aanbod te verifiëren.

Natuurlijk zijn er eindeloze variaties op cryptocurrency-zwendel en fraude. Sommige zwendelpraktijken kunnen beginnen met een ongevraagd telefoontje, wat investeringsmogelijkheden biedt en geweldige rendementen belooft. Andere vormen van oplichting kunnen zich voordoen als een bekende en vertrouwde handelswebsite of -platform. Anderen kunnen beginnen met een e-mail, die zich gewoonlijk voordoet als een legitiem en vertrouwd bedrijf en zullen u waarschijnlijk aanmoedigen om op een link in de e-mail te klikken (klik nooit op links in e-mails tenzij u 100% zeker weet dat het veilig is. Maar zelfs dan, als u kunt, ga gewoon rechtstreeks naar de website om elk risico uit te sluiten).

Hoe Cybertrace kan helpen

Als u zich in een situatie bevindt waarin iets niet goed voelt en u vermoedt dat u opgelicht bent of bent opgelicht, laat de handelaar of het bedrijf dan niet weten dat u iets vermoedt. Neem in plaats daarvan contact met ons op om uw situatie te bespreken en wij zullen u kunnen begeleiden om ervoor te zorgen dat u geen geld meer verliest en, als u al bent opgelicht, dan kunnen wij u de beste kans geven om uw geld terug te krijgen! Door oplichting te plegen, voorkomt u waarschijnlijk dat anderen ook voor dezelfde oplichterij vallen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,

XchangeBTC.online Scam Alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel

Online privédetective

De meesten van ons kennen waarschijnlijk alleen privédetectives uit de films. Kerels in leren jacks die rondhangen in auto’s, krabbels op notitieblokken, foto’s maken met