Meteen naar de inhoud

Vandaag geven Cybertrace-onderzoekers een dringende waarschuwing af over Claim Justice. Slachtoffers van oplichting die hulp zoeken bij het terugvorderen van hun geld, moeten Claim-Justice.com of zijn gelieerde ondernemingen (zoals Claim-Justice.biz ) vermijden. Net als andere oplichters voor herstel, doet deze outfit waarschijnlijk alleen alsof ze oplichters helpt, terwijl ze ze gewoon een tweede keer ontvluchten. Lees onze Crypto Recovery Scam Investigation HQ-blog voor meer informatie over hun modus operandi. Laten we in de tussentijd eens kijken naar alle rode vlaggen die deze operatie oproept.

Oplichtingswaarschuwingen door anderen

Interessant is dat de eerste hindernis daadwerkelijk op de Claim Justice- website komt! Als u standaard internetbeveiligingssoftware hebt geïnstalleerd, blokkeert deze waarschijnlijk de toegang tot de site Claim-Justice.com. Het zal de site ook expliciet markeren als een gevaarlijke zwendel. Dit is een vrij goede indicatie dat de site niet betrouwbaar is! Bovendien hebben enkele andere onderzoeksteams zich bij Claim Justice gemeld en noemen het een waarschijnlijke zwendel.

claim-justice.com-scam-alert-website-investigation
claim-justice.com-scam-alert-recovery

Valse en tegenstrijdige beweringen

Als je op de Claim Justice- website kunt komen, is het volgende dat opvalt het taalgebruik. Ten eerste maken ze veel zelfverzekerde beweringen dat klanten alles terugkrijgen wat ze verloren hebben. Zoals elke expert op het gebied van cyberonderzoek en het terugwinnen van fondsen weet, is het een zeer complexe aangelegenheid en kunt u eenvoudigweg geen resultaten garanderen. Dit doen is het kenmerk van een oplichter! Daarnaast zijn er nog andere beweringen die elkaar duidelijk tegenspreken. Zo stelt Claim Justice dat het “een start-up bedrijf is met 5 jaar ervaring op het gebied van marketing en media”, wat interessant klinkt maar totaal niets met fraudeonderzoek te maken heeft. Het komt ook niet overeen met de registratiedatum van het websitedomein van augustus 2020. Iets verder beweert het dat het “opgericht is met het doel klanten over de hele wereld te beschermen tegen oplichters”. Nou, welke is het?

Anoniem bedrijf

Legitieme bedrijven zullen niet aarzelen om te zeggen wie ze bezit, beheert en reguleert, maar niet Claim Justice, dat anoniem en geheim blijft. Ten eerste proberen hun naam en webadres die van een legitiem Brits advocatenkantoor te imiteren dat gespecialiseerd is in schadevergoeding. Deze handelsreputatie die is opgebouwd door echte gevestigde bedrijven, is een veelvoorkomende zwendeltactiek. Ten tweede vermeldt de website van Claim Justice geen namen van bestuurders of werknemers. Ten derde zijn er geen gegevens voor Claim Justice of een van zijn werknemers op LinkedIn (er is een Claim s Justice Ltd-pagina, die geen berichten heeft en slechts twee anonieme werknemers). Ten slotte tonen recent gemaakte Facebook- en Instagram -pagina’s geen inhoud of activiteit buiten een eerste bericht en identificeren ze geen werknemers. Erg verdacht!

claim-justice.com-faceless-recovery-scam
claim-justice.com-scam-alert-recovery

Vage eigendom

Als het gaat om wie er eigenlijk achter Claim Justice zit, wordt het nog vager. Op de startpagina van Claim Justice staat dat Money Pay Ltd de eigenaar en beheerder is van haar website. Op het eerste gezicht zijn er verschillende bedrijven met die naam geregistreerd in zowel Israël als het VK. In de sectie Over ons beweert Claim Justice echter dat het in Cyprus geregistreerde Bluespirit Tech Holdings Ltd het bedrijf achter hun merk is. Nogmaals, wat is het? Hoewel een dieper onderzoek nodig zou zijn om deze webben te ontwarren, roept dit zeker significante rode vlaggen op voor onze analisten.

Nepnieuws en neprecensies

Zoals besproken in een recente blog , maken oplichters misbruik van niet-geverifieerde sites met klantrecensies om nep-positieve recensies te plaatsen. Deze manipulatie van de reputatie-economie sust potentiële doelwitten in een vals gevoel van veiligheid en maakt ze gemakkelijke slachtoffers. Bovendien hebben sommige fraudeurs het nog verder opgevoerd door nepnieuwsartikelen te genereren. Deze zijn bedoeld om te misleiden door zogenaamd onafhankelijke journalistieke geloofwaardigheid te bieden. Een kort overzicht van enkele van deze artikelen over Claim Justice (zoals hier , hier , hier en hier ) laat echter zien dat ze onkritische bladerdeegstukken zijn zonder enige journalistieke controle. Met andere woorden: niets meer dan propaganda!

claim-justice.com-recovery-scam-investigation

Oordeel: het loopt, praat en kwaakt als een scam!

Wanneer we al deze rode vlaggen samen beschouwen, suggereert het bewijs sterk dat Claim Justice inderdaad een oplichterij is. Investeer in ieder geval geen geld in deze outfit! Als ze je al van je zuurverdiende geld hebben beroofd, wanhoop dan niet! Neem vandaag nog contact op met de ervaren onderzoekers van Cybertrace om te bespreken hoe we u kunnen helpen.

Als u een huidig of voormalig personeelslid van het syndicaat bent en met ons wilt spreken, kunt u anoniem contact met ons opnemen via cybertrace_aust@protonmail.com . We hebben met succes samengewerkt met gewetensvolle insiders bij het onderzoeken van eerdere zwendelpraktijken, en hebben zo gerechtigheid en verlichting gebracht aan lankmoedige slachtoffers. Jouw hulp kan echt een verschil maken!

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,

XchangeBTC.online Scam Alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel

Online privédetective

De meesten van ons kennen waarschijnlijk alleen privédetectives uit de films. Kerels in leren jacks die rondhangen in auto’s, krabbels op notitieblokken, foto’s maken met