Meteen naar de inhoud

Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over de Bittrex168-zwendel, die het domein www.bittrex168.com gebruikt. De oplichters opereren waarschijnlijk vanuit China of Hong Kong en proberen slachtoffers te verwarren door een legitieme cryptocurrency-uitwisseling, Bittrex Global , te imiteren. Helaas zijn onze deskundige analisten op de hoogte van verschillende slachtoffers die tienduizenden dollars hebben verloren aan deze zwendel. Naar verluidt ondersteund door BBank Global, een niet-bestaande entiteit, is de Bittrex168-zwendel actief op meerdere identiek ogende websites, waaronder www.bittrex168.com en www.zy8618.com . Investeer GEEN van uw zuurverdiende geld bij deze fraudeurs! Als ze je al hebben opgelicht, schaam je dan niet – krijg wraak! Neem vandaag nog contact op met de ervaren onderzoekers van Cybertrace om erachter te komen hoe we u kunnen helpen. Maar eerst, hoe werkt de zwendel en hoe kun je jezelf beschermen?

Wat is de modus operandi van de oplichters?

Wanneer ze de website bittrex168.com bezoeken, worden potentiële doelen doorverwezen om een nep-app te downloaden en te beginnen met “handelen”. Nadat ze geld hebben gestort, lijken slachtoffers snelle “winsten” te maken en hun “investering” in korte tijd te vermenigvuldigen. In dit stadium zullen oplichters vaak een eerste opname toestaan. Dit is bedoeld om slachtoffers te laten zien dat het platform werkt zoals beloofd en dat hun inkomsten op elk moment toegankelijk zijn. Met deze valse geruststelling voelen slachtoffers zich aangemoedigd om steeds meer van hun eigen echte geld in te pompen. Ten slotte, wanneer slachtoffers proberen hun “investering” in te trekken, doen de Bittrex168-oplichters alsof de belastingautoriteiten of wetshandhavers het account hebben geblokkeerd. Pas wanneer slachtoffers aanvullende “inkomstenbelasting” of “verificatiekosten” hebben overgemaakt, zullen ze zogenaamd hun geld kunnen opnemen. Dit is natuurlijk allemaal nep en gewoon een manier om nog meer geld op te lichten dan de initiële investering! Zelfs als ze al deze “belastingen” en “vergoedingen” zouden betalen, zou geen van de slachtoffers ooit hun geld terugzien.

bittrex168-scam-cyber-fraud-warning

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen Bittrex168 en andere soortgelijke vormen van oplichting?

romance-baiting-scam-investment-fraud
Neem geen beleggingsadvies van Tinder-dates aan

Het lijkt erop dat de Bittrex168-oplichters romantiek gebruiken om mensen naar hun website te lokken. Kortom, romance baiters komen in contact met potentiële doelen op dating-apps, waar ze hun vertrouwen winnen en hen langzaam overtuigen om deel te nemen aan een “zeer lucratief” cryptocurrency-handelssysteem. Hoewel je misschien toevallig contact maakt met een financiële kenner van een dating-app, zijn de kansen ertegen gestapeld. En wie wil er sowieso over cryptocurrency-investeringen praten (tenzij dat jouw ding is)? Houd dating-apps voor liefde of plezier, en investeringsadvies voor professionals!

Bekijk de bonafides van een bedrijf voordat u investeert

Laat u niet verblinden door een professioneel ogende website of app – lees de kleine lettertjes en doe uw due diligence ! Dit omvat het verifiëren van de claims van een bedrijf tegen onafhankelijke externe bronnen zoals bedrijfsregisters en vergunningverlenende autoriteiten. De Bittrex168-oplichters beweren bijvoorbeeld dat hun bedrijf, BBANK Global Ltd., is opgericht in de Verenigde Staten. Dergelijke bedrijfsgegevens bestaan echter niet en zelfs een eenvoudige zoekopdracht op internet levert geen resultaten op. De website beweert ook dat het bedrijf 5 jaar ervaring heeft in financiële diensten voor digitale activa. Toch blijkt uit domeinrecords dat de oplichters de site pas in juni 2021 hebben geregistreerd! Ten slotte werken de sociale-mediapictogrammen van de website niet en een zoekopdracht op Facebook, Instagram en LinkedIn levert niets op. Het oordeel is duidelijk: dit is geen legitiem bedrijf!

EXO Capital Markets exocpm.com
bittrex168-scam-fake-tax-office
Geloof de beweringen van oplichters over belastingautoriteiten of wetshandhavers niet

Niemand (of heel weinig!) van ons houdt van de gedachte om in de problemen te komen met de wet. Laat de Bittrex168-oplichters er echter niet mee wegkomen om die angst te gebruiken om u nog meer geld afhandig te maken. Slachtoffers vragen om “inkomstenbelasting” te betalen is een veelvoorkomende zwendeltactiek wanneer u probeert uw geld op te nemen. Het heeft een tweeledig doel: uitstellen (zodat u geen terugboeking kunt gebruiken voor transacties) en verdubbeling van de oplichting. Denk er eens over na: meer geld naar de handelaar sturen is onlogisch. Als u belasting zou moeten betalen over uw meevallers, zou het dan niet logischer zijn dat de belastingdienst deze rechtstreeks van uw belegging aftrekt of u rechtstreeks factureert? Evenzo, als de FBI of Interpol zich zorgen zouden maken over uw rekening met betrekking tot het witwassen van geld of terrorismefinanciering, wat zouden zij dan doen: uw handelaar vragen om u een vergoeding van 15% in rekening te brengen of rechtstreeks contact met u opnemen?

Gebruik ScamSleuth, de gratis fraudedetectietool van Cybertrace

We weten hoe tijdrovend het kan zijn om fraude zoals de Bittrex168-zwendel zelf te onderzoeken. Gelukkig heeft Cybertrace het harde werk eruit gehaald en een gebruiksvriendelijke fraudedetectietool gemaakt: ScamSleuth . Blijf veilig online en vermijd investeringsfraude door simpelweg een websiteadres in ScamSleuth in te voeren. Onze gratis openbare zwendeldetector maakt vervolgens gebruik van meerdere databases en de uitgebreide onderzoeksportfolio van Cybertrace voordat hij u informeert over het risiconiveau van de website, allemaal met een gebruiksvriendelijk stoplichtsysteem. Te makkelijk!

Wat kan ik doen als ze me al hebben opgelicht?

Als de Bittrex168-oplichters je al te pakken hebben, wanhoop dan niet! Het zijn professionele en overtuigende oplichters, en dit is met veel mensen gebeurd. Weiger gewoon om ze nog meer geld te sturen, hoe dringend of dramatisch hun oproepen ook zijn. Neem in plaats daarvan vandaag nog contact op met onze ervaren onderzoekers om erachter te komen hoe we u kunnen helpen. U kunt hieronder ook een opmerking achterlaten om anderen te informeren over hun werking.

Als u een huidig of voormalig personeelslid van het syndicaat bent en met ons wilt spreken, kunt u anoniem contact met ons opnemen via cybertrace_aust@protonmail.com . We hebben met succes samengewerkt met gewetensvolle insiders bij het onderzoeken van eerdere zwendelpraktijken, en hebben zo gerechtigheid en verlichting gebracht aan lankmoedige slachtoffers. Jouw hulp kan echt een verschil maken!

Facebook
Twitter
LinkedIn

More To Explore

Valse Instagram-accounts en online intimidatie

Valse Instagram-accounts zijn een echte plaag voor degenen die het slachtoffer zijn van online intimidatie. Lasterlijke pagina’s, haatdragende berichten en gemene geruchten bedreigen het welzijn,

XchangeBTC.online Scam Alert

Pas op voor de XchangeBTC.online oplichters! Cybertrace geeft een dringende waarschuwing af over een andere cryptocurrency-zwendel die eerlijke Australiërs van duizenden dollars bedriegt. De XchangeBTC.online-zwendel

Online privédetective

De meesten van ons kennen waarschijnlijk alleen privédetectives uit de films. Kerels in leren jacks die rondhangen in auto’s, krabbels op notitieblokken, foto’s maken met